Διεθνή

Δίκη Φρέντι Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς

Δίκη Φρέντι Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK, θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Επίσης, ένοχο έκρινε τον συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, προτείνοντας ποινή ενός έτους, αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των προβλημάτων υγείας.

Ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία, συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη».

Επιπλέον ανέφερε: «Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X