Διεθνή

Δίωξη κατά του Ντόνλαντ Τραμπ για φοροδιαφυγή και απάτες με ακίνητα (βίντεο)

Δίωξη κατά του Ντόνλαντ Τραμπ για φοροδιαφυγή και απάτες με ακίνητα (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης άσκησε δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των ενήλικων τέκνων του. Ο εισαγγελέας  για περισσότερα από τρία χρόνια διεξήγαγε έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Η μήνυση, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, κατηγορεί τον Όμιλο Τραμπ ότι εμπλέκεται σε «πολλές πράξεις απάτης και ψευδών δηλώσεων» κατά την προετοιμασία των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων  του Ντοναλντ Τραμπ από το 2011 έως το 2021 και κατονομάζει τον γιο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και την κόρη του Ιβάνκα ως κατηγορούμενους.

Η έρευνα της Εισαγγελέως Letitia James εστίασε στο κατά πόσον ο Ομιλος Trump δήλωσε ψευδώς τις αξίες της ακίνητης περιουσίας του ώστε να τύχει ευνοϊκών δανείων και φοροαπαλλαγών.

Η μήνυση, από τη Δημοκρατική γενική εισαγγελέα της Πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς,έρχεται μετά από έρευνα που ξεκίνησε όταν ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου το 2019 ότι ο τότε πρόεδρος διόγκωνε και συρρίκνωνε τα περιουσιακά του στοιχεία για να επιτύχει οικονομικά οφέλη από δανειστές, ασφαλιστές και φορολογικές αρχές.

Ο  Τραμπ και ο Οργανισμός Τραμπ έχουν αρνηθεί αδικήματα και έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την έρευνα.

Με την αστική αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν ζητείται αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων και επιδιώκεται να απαγορευτεί στον Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τον Έρικ Τραμπ και την Ιβάνκα Τραμπ να υπηρετούν ως στελέχη εταιρείας στη Νέα Υόρκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X