Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Βαθιά ανάσα για τους Δημοκρατικούς

Εκλογές ΗΠΑ: Βαθιά ανάσα για τους Δημοκρατικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
«Ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προέβλεπαν ένα τεράστιο κόκκινο κύμα (σ.σ. μεγάλη άνοδο Ρεπουμπλικάνων), δεν συνέβη», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. Και πρόσθεσε: «Ήταν μια καλή μέρα, νομίζω, για τη δημοκρατία. Και νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για την Αμερική».

Οι Ρεπουμπλικάνοι οδεύουν προς τον έλεγχο της Βουλής, αν και με πολύ στενότερα περιθώρια από ό,τι πολλοί προέβλεπαν, και οι Δημοκρατικοί μπορούν να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία. «Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τη Βουλή, αλλά είναι οριακό», είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος είπε ότι θα προσκαλέσει τους ηγέτες του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν μια κοινή ατζέντα και ότι μπορεί να μιλήσει με τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αργότερα την Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι κατανοεί τους οικονομικούς φόβους των Αμερικανών, αλλά είπε ότι δεν βλέπει την ανάγκη να «αλλάξει τίποτα με οποιονδήποτε θεμελιώδη τρόπο» παρά τη δυσαρέσκειά τους.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν ξεκάθαρα για τις ανησυχίες τους σχετικά με την αύξηση του κόστους και την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τετάρτη. «Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που πονάνε».

Ο Μπάιντεν είπε ότι τμήματα της ατζέντας του «μόλις αρχίζουν να λειτουργούν» και προέβλεψε ότι θα φέρουν ανακούφιση στους Αμερικανούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X