Διεθνή

Ερντογάν: «Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας»

Ερντογάν: «Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιο «αισιόδοξος» από ποτέ δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ επισημαίνοντας πως δεν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς στο μέλλον και αναφέρθηκε στην προοπτική αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Anadolu.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στην Ελλάδα που προχωρά».

Σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε: «Πιστεύω ότι όταν ανοίξει το Κοινοβούλιο, αυτή θα είναι η σύμβαση που θα τονίσει ο Πρόεδρος της Βουλής μας στις διεθνείς συμβάσεις» είπε.

Παράλληλα επισήμανε πως «η Τουρκία είναι μια χώρα που πάντα υποστήριζε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε εμποδίσει αυθαίρετα καμία χώρα να ενταχθεί στη συμμαχία» είπε

Όσον αφορά τη συμφωνία για τα σιτηρά, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «Ο κ. Ζελένσκι τάσσεται υπέρ της συνέχισης της πρωτοβουλίας και ο κ. Πούτιν έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προτάσεις, εργαζόμαστε με τρόπο ώστε να βρεθεί λύση» και συνέχισε:

«Εάν οι δύο πλευρές (Ρωσία-Ουκρανία) μας προτείνουν ή μας δεχτούν να ενεργήσουμε ως μεσολαβητές, θα δεχθούμε ευχαρίστως μια τέτοια μεσολάβηση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X