Η επιστροφή της στη Σουηδία, έγινε μέσω Ελβετίας και Γερμανίας και δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Μία φωτογραφία της 16χρονης ακτιβίστριας έγινε viral, καθώς η νεαρή είναι ταλαιπωρημένη, καθισμένη στο πάτωμα δίπλα στις στοιβαγμένες βαλίτσες της στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα τρένα στη Γερμανία είναι σχεδόν πάντα γεμάτα κυρίως σε ώρες αιχμής.

«Ταξιδεύοντας σε γεμάτα τρένα στη Γερμανία. Επιτέλους είμαι στον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι» σχολίασε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Τα σχόλια στο tweet της νεαρής ακτιβίστριας έπεσαν βροχή, με τους ακολούθους της να αναφέρουν τις δικές τους εμπειρίες από αντίστοιχα ταξίδια.

Η αντίδραση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι DB ανέφεραν, μέσω Twitter, «Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση».

Η Τούμπεργκ αφήνει να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε βγει σε προηγούμενο δρομολόγιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, την ίδια ημέρα, με αφετηρία τη Βασιλεία της Ελβετίας και πιθανό προορισμό το Κάσελ: «Το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση».

Δείτε ακόμη:

Με συρματοπλέγματα θα «σφραγίσει» η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά σύνορα