Διεθνή

«Φρενάρουν» σε παγκόσμιο επίπεδο οι αεροπορικές κρατήσεις

«Φρενάρουν» σε παγκόσμιο επίπεδο οι αεροπορικές κρατήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε επιβράδυνση βρίσκονται οι αεροπορικές κρατήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την Amadeus κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Όπως αναφέρει η εταιρεία στο α’ τρίμηνο του 2019 καταγράφηκε μηδενική ανάπτυξη έναντι της ετήσιας αύξησης της τάξης του 1,1% που σημειώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2018.

Τα στοιχεία για τις αεροπορικές κρατήσεις

Όπως αναφέρει η Amadeus εκτός από την Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, ωστόσο οι κρατήσεις των ταξιδιωτικών πρακτορείων επιβραδύνθηκαν και σε και πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη κυρίως εξαιτίας των γεωπολιτικών αλλά και μακροοικονομικών παραγόντων.

Την ισχυρότερη επιβράδυνση καταγράφεται μέχρι στιγμής στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού κατά κύριο λόγο εξαιτίας των ισχνών αποδόσεων στην Ινδία, όπου η ινδική αεροπορική εταιρεία, Jet Airways αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων της Amadeus αυξήθηκαν κατά 1,6% φτάνοντας τα 162,6 εκατ. μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, υποστηριζόμενες από όλες τις άλλες περιοχές εκτός Ασίας – Ειρηνικού.

Στον αντίποδα, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή με αύξηση 14,6% αναδείχτηκε η περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Αρκετά καλές επιδόσεις είχε και η δυτική Ευρώπη.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της εταιρείας η εξαγορά της εταιρείας TravelClick, έναντι 1,52 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο βοήθησε στην αύξηση των εσόδων και των κερδών της Amadeus στο α’ τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 14,1% φτάνοντας τα 1,4 δις. ευρώ, με τα κέρδη να αυξάνονται κατά 11,3% σε σχεδόν 600 εκατ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X