Διεθνή

Φρίκη στη Νότια Αφρική: Οκτώ μοντέλα βιάστηκαν ομαδικά από ενόπλους

Φρίκη στη Νότια Αφρική: Οκτώ μοντέλα βιάστηκαν ομαδικά από ενόπλους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νότια Αφρική: Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Krugersdorp από τις 09:00 τη Δευτέρα 1 Αυγούστου για να πραγματοποιήσουν μαζική διαμαρτυρία και να αντιταχθούν στην αίτηση εγγύησης ατόμων που συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό και τη ληστεία οκτώ γυναικών στο West Village την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οκτώ μοντέλα κατήγγειλαν τον ομαδικό τους βιασμό υπό την απειλή όπλου από ένοπλη συμμορία στη Νότια Αφρική, οντά σε ένα παράνομο ορυχείο χρυσού όπου γύριζαν ένα μουσικό video clip.

Τα μοντέλα αλλά και το συνεργείο βιάστηκαν έως και δέκα φορές το καθένα, με το νεότερο θύμα να είναι 19 ετών και το μεγαλύτερο 37 ετών. Εκτός αυτού η ένοπλη συμμορία έκλεψε τα θύματά του αφαιρώντας τους λεφτά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σοκαρισμένη είναι η Νότια Αφρική από το τραγικό συμβάν. Η χώρα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 84 συλλήψεις κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην περιοχή, ενώ κατηγόρησε τους παράνομους μετανάστες που εργάζονται σε ορυχεία.

Δύο ακόμη ύποπτοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και ένας τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τις βίασαν μέχρι και 10 φορές την κάθε μία

Την ώρα των γυρισμάτων υπήρχαν 12 γυναίκες και 10 άντρες στον χώρο των γυρισμάτων. Τα μοντέλα από το Γιοχάνεσμπουργκ είχαν πληρωθεί για μια ημέρα γυρισμάτων, όταν όπως περιέγραψαν εμφανίστηκαν ένοπλοι και τις απείλησαν με όπλα.

Τα μοντέλα και το συνεργείο παραγωγής διατάχθηκαν να ξαπλώσουν κάτω και με σήμα εμφανίστηκαν άλλοι 10 άντρες.

Η συμμορία πήρε τα μοντέλα ένα-ένα μέσα στους θάμνους, ενώ οι ληστείες συνεχίζονταν και τα βίαζαν ομαδικά μέχρι και δέκα φορές το καθένα.

Ένα 19χρονο θύμα διηγήθηκε πώς είπε ψέματα στον δράστη της ότι είχε αποβάλλει για να σωθεί από τους αλλεπάλληλους βιασμούς αναφέρουν οι Sunday Times South Africa.

«Δεν είχα άλλη διέξοδο από το να πω ψέματα, γιατί μας μάζευαν μία προς μία. Υπήρχαν άλλες που βιάστηκαν από έξι έως δέκα άνδρες», είπε.

Η 21χρονη αδελφή της, η οποία βιάστηκε σε ένα χαντάκι, δήλωσε ότι το μαρτύριο των κοριτσιών διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Η γυναίκα που είχε οργανώσει τη φωτογράφιση δήλωσε ότι προσπάθησε να τα προστατεύσει τα μοντέλα και το συνεργείο από τους βιαστές και ότι η ίδια βιάστηκε πρώτη.

«’Έλεγαν συνέχεια στα μικρότερα αγόρια να μας βιάσουν και τα χτυπούσαν και τα ανάγκαζαν να το κάνουν», είπε.

 

Οργή και διαδηλώσεις

Oμάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο τη Δευτέρα ζητώντας ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «όχι εγγύηση για τους βιαστές», “είμαι η επόμενη” και “το σώμα μου δεν είναι τόπος εγκλήματος”, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Το περιστατικό άνοιξε πάλι στη χώρα τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να καθιερωθεί ο χημικός ευνουχισμός για τους βιαστές.

Ντροπή για το έθνος μας

«Αυτό που συνέβη στο Krugersdorp είναι απλά μια ντροπή για το έθνος», δήλωσε ο υπουργός Αστυνομίας Bheki Cele σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα προσθέτοντας ότι κάποια από τα θύματα θα έχουν μόνιμα «τραύματα».

Τη Δευτέρα, οι συλληφθέντες άρχισαν να παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και της κατοχής κλεμμένων αγαθών.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι από την έρευνα θα διαπιστωθεί αν οι ύποπτοι συνδέονται με τον βιασμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X