Διεθνή

Γαλλία: Ο 17χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικό συμμετείχε σε βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ

Γαλλία: Ο 17χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικό συμμετείχε σε βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γαλλία: Κηδεύτηκε ο 17χρονος Ναέλ που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά – Δεν πάει Γερμανία ο Μακρόν λόγω των ταραχών. Την ώρα που η Γαλλία θωρακίζεται ενόψει πέμπτης νύχτας ταραχών μετά τον θάνατο του 17χρονου από τα πυρά αστυνομικού, πληροφορίες για τον άτυχο νεαρό έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον άτυχο 17χρονο που έχασε τη ζωή του από τα πυρά αστυνομικού στη Γαλλία.

Ο Ναχέλ είχε συμμετάσχει σε ένα βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ στη Μασσαλία.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο νεαρός κληρώθηκε για να λάβει μέρος στα γυρίσματα του κλιπ του ράπερ Jul.

Τρεις μήνες αργότερα το βίντεο κυκλοφόρησε και έτυχε μεγάλης αποδοχής, αφού το είδαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Σε πολλά πλάνα φαίνεται ο νεαρός να στέκεται πίσω από τον εμβληματικό ράπερ της πόλης της Μασσαλίας, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του αποκαλώντας τον σε ανάρτησή του «μικρό αδερφό».

Ενώ χιλιάδες εξαγριωμένοι νεαροί – στην πλειοψηφία τους ανήλικοι – έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Σε Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, Ναντ και Ρουέν εκτυλίσσονται τα πλέον σοβαρά επεισόδια, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να είναι μόλις 13 έως 15 ετών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, οι γονείς που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να κυκλοφορούν τη νύχτα και να παίρνουν μέρος σε επεισόδια, κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Περίπου το 30% των συλληφθέντων είναι ηλικίας κάτω από 18 ετών.

«Μου φαίνεται απαραίτητο να υπενθυμίσω πως οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, που τα αφήνουν να γυρνούν τη νύχτα γνωρίζοντας που πάνε και είναι 13, 14 ετών, κινδυνεύουν με 2 χρόνια φυλάκιση και 30.000 πρόστιμο», δήλωσε ο Ερίκ Ντιπόν – Μορετί.

Την ίδια στιγμή, μέσα σε κλίμα βουβής οδύνης έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (01.07.2023) η κηδεία του 17χρονου Ναέλ που έπεσε νεκρός το πρωί της 27ης Ιουνίου από πυρά αστυνομικού στα δυτικά του Παρισιού. Η οικογένεια του νεαρού ζήτησε απόλυτο σεβασμό στο πένθος της και τα γαλλικά ΜΜΕ απείχαν από την τελετή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα με την κατάσταση να κλιμακώνεται ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε πως αναβάλλει επ’ αόριστον την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική προεδρία, «ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν είχε σήμερα (σ.σ. 01.07.2023) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό Πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία, κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική προεδρία.

«Ο Γερμανός Πρόεδρος εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή και την πλήρη κατανόησή του, λόγω της κατάστασης» στη Γαλλία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X