Διεθνή

Game of Thrones: 1.000.000 δολάρια αξίζει το «ξεχασμένο» ποτήρι Starbucks!

Game of Thrones: 1.000.000 δολάρια αξίζει το «ξεχασμένο» ποτήρι Starbucks!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από 250.000 μέχρι και 1 εκατ. δολάρια εκτιμάται πως θα κόστιζε στη Starbucks μια κίνηση προβολής στο τέταρτο επεισόδιο του Game of Thrones, αν το HBO δεχόταν να κάνει «τοποθέτηση προϊόντων» μέσα από το σόου που σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης κάθε Κυριακή, με την προβολή των νέων επεισοδίων.

Game of Thrones

Συγκεκριμένα, οι θαυμαστές της σειράς πρόσεξαν κάτι διαφορετικό και «άτοπο» σε μια από τις σκηνές του νέου επεισοδίου της σειράς, που προβλήθηκε την Κυριακή από το HBO και αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικές φωτογραφίες, σχόλια και memes στο Internet που έδειχναν ένα ποτήρι Starbucks να βρίσκεται ξεχασμένο μπροστά από τους πρωταγωνιστές.

Όμως οι (χιλιάδες) αναφορές στο ξεχασμένο ποτήρι πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρουν στους φανς του σόου, «μεταφράζονται» και σε τεράστια διαφήμιση για την Starbucks.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Στέισι Τζόουνς, στο Market Watch, το HBO δεν δεχεται χρήματα για τοποθετήσεις προϊόντων στις σειρές του, καθώς προσφέρει στους συνδρομητές του μια «εμπειρία χωρίς διαφημίσεις», όμως αν το έκανε, θα μπορούσε να κοστολογήσει από 250.000 δολάρια μέχρι και 1 εκατ. δολάρια μια τέτοιου είδους προβολή, εξαιτίας του μεγέθους της τηλεθέασης που έχει, δήλωσε χαρακτηριστικά η CEO της εταιρείας Hollywood Branded, η οποία ειδικεύεται σε τοποθετήσεις ποροϊόντων και καμπάνιες μάρκετινγκ.

Τι απάντησαν HBO και Starbucks για τον ξεχασμένο καφέ στο «Game of Thrones»

Με χιούμορ αντιμετώπισε το HBO το ξεχασμένο ποτήρι καφέ από τα Starbucks που εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια σκηνή του 4ου επεισοδίου του «Game of Thrones». Στον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Twitter έγραψε: «Νέα από το Γουίντερφελ. Ο latte που εμφανίστηκε στο επεισόδιο ήταν ένα λάθος. Η Ντενέρις είχε παραγγείλει τσάι με βότανα».

To Starbucks με τη σειρά του, εκμεταλλευόμενο τη δωρεάν διαφήμιση, σχολίασε: «Για να είμαστε ειλικρινείς μας προκαλεί έκπληξη που δεν παράγγειλε ένα Dragon Drink» (σ.σ. πρόκειται για ένα smoothie με τροπικά φρούτα και γάλα καρύδας).

Πάντως η επίμαχη σκηνή θα διορθωθεί άμεσα ψηφιακά (αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη) και το επεισόδιο θα αντικατασταθεί σε όλες τις πλατφόρμες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X