Διεθνή

Γερμανία: Ισότητα φύλων στη νέα κυβέρνηση – 8 γυναίκες και 8 άνδρες στα υπουργεία

Γερμανία: Ισότητα φύλων στη νέα κυβέρνηση – 8 γυναίκες και 8 άνδρες στα υπουργεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», σημείωσε ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Μετά την ισπανική, την φιλανδική και τη σουηδική κυβέρνηση, η Γερμανία αποδεικνύει ότι απαιτείται ισότητα όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων ηγούνταν μέχρι και πρόσφατα άνδρες», πρόσθεσε ο Σολτς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Ανάπτυξης, τα οποία αναλαμβάνουν γυναίκες βουλευτές από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD.

Η επικεφαλής των Πράσινων, Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, έχει 48 άνδρες και μόλις 9 γυναίκες σε θέσεις υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X