Διεθνή

Γερουσιαστής Γκράχαμ: Πιθανότητα 30% στο ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Β. Κορέα

Γερουσιαστής Γκράχαμ: Πιθανότητα 30% στο ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Β. Κορέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ προέβλεψε ότι υπάρχει μία πιθανότητα 30% να διατάξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ένα πρωταρχικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας, προκειμένου ν’ αποτρέψει κάθε πιθανότητα εξαπόλυσης μιας πυραυλικής επίθεσης κατά των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

?Θα έλεγα ότι υπάρχουν 3 στις 10 πιθανότητες για την χρήση στρατιωτικών μέσων, δήλωσε ο γερουσιαστής που εκλέγεται στη Νότια Καρολίνα, πρώτα σε συνέντευξη του στο περιοδικό The Atlantic, ενώ η εκτίμησή του, αυτή, αργότερα επιβεβαιώθηκε στο CNN. Στην περίπτωση που οι Βορειοκορεάτες πραγματοποιήσουν μια νέα δοκιμή πυρηνικής βόμβας -την έβδομη- θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 70%, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Γκράχαμ και ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησαν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας στην διάρκεια μιας παρτίδας γκολφ που έπαιξαν την Κυριακή, όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξή του.

Η συζήτηση αυτή, οδήγησε τον γερουσιαστή να προβεί στην δημοσιοποίηση της δικής του εκτίμησης για την πορεία των εξελίξεων στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας κι αναφορικά με την πιθανή επιλογή των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην αξιοποίηση μιας επιθετικής επιλογής. Η εκτίμησή του, στηρίζεται στην προσωπική του εντύπωση για την πορεία των εξελίξεων αναφορικά με την στάση του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Γκράχαμ στο CNN.

Ο Γκράχαμ είναι βετεράνος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετέχει στην Επιτροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γερουσίας. Ο ίδιος, χαρακτηρίζεται ως «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας ακολουθεί μία πιο μετριοπαθή στάση, καθώς όπως δήλωσε στην συνέντευξή του ελπίζει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πολεμικά μέσα, ενώ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας συνάντησης με τους Βορειοκορεάτες προς την αναζήτηση ειρηνικής εκτόνωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X