Διεθνή

Henley & Partners: Η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Henley & Partners: Η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Henley & Partners: Οι περισσότεροι με περιουσία τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκονται κυρίως στις ΗΠΑ με τη Νέα Υόρκη να είναι «η πλουσιότερη πόλη του κόσμου» για τη φετινή χρονιά.

Η Νέα Υόρκη ανακηρύχθηκε ως «η πλουσιότερη πόλη του πλανήτη» για το 2022, καθώς διαθέτει 59 δισεκατομμυριούχους και 345.600 εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων 737 ατόμων με καθαρή αξία περιουσίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (16/09).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έκθεση της εταιρείας Henley & Partners, η οποία συμβουλεύει τους εύπορους ανθρώπους σε θέματα ιθαγένειας και διαμονής, κατέταξε τις 20 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2022. Επομένως, οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στην εν λόγω κατηγορία με έξι πόλεις να περιλαμβάνονται στην πρώτη εικοσάδα: τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και το Ντάλας. Πάντως, η πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων πόλεων του κόσμου περιλαμβάνει κατά σειρά – εκτός από τη Νέα Υόρκη – το Τόκιο, το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη.

Νέα Υόρκη: Η πλουσιότερη πόλη του πλανήτη

Η αμερικανική μεγαλούπολη φιλοξενεί 345.600 εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων 737 εκατομμυριούχων με πλούτο τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 59 δισεκατομμυριούχων. Η Νέα Υόρκη είναι το οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ και η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με βάση διάφορες μετρήσεις. Φιλοξενεί, επίσης, τους δύο μεγαλύτερoυς χρηματιστηριακούς δείκτες του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, δηλαδή τον Dow Jones και τον Nasdaq. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνολικός ιδιωτικός πλούτος που κατέχουν οι κάτοικοι της πόλης, υπερβαίνει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – υψηλότερος ακόμα και από τον συνολικό ιδιωτικό πλούτο που κατέχουν οι περισσότερες μεγάλες χώρες της G20.

Ακόμα, η Νέα Υόρκη περιλαμβάνει πέντε δήμους (Μπρονξ, Μπρούκλιν, Μανχάταν, Κουΐνς και Στάτεν Άιλαντ) και εκεί βρίσκονται μερικοί από τους πιο διάσημους δρόμους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, όπου οι τιμές των διαμερισμάτων μπορεί να ξεπεράσουν τα 28.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές στα προάστια, δηλαδή βρίσκονται ακριβώς έξω από τη Νέα Υόρκη, και διαθέτουν, επίσης, μεγάλο μέρος του πλούτου της περιοχής.

.

Τόκιο: Η ιαπωνική πρωτεύουσα στη δεύτερη θέση

Επισημαίνεται ότι το Τόκιο έχει 304.900 εκατομμυριούχους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 263 εκατομμυριούχων και 12 δισεκατομμυριούχων. Ο σχετικά χαμηλός αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες πόλεις της λίστας δείχνει ότι ο πλούτος είναι σχετικά ομοιόμορφα κατανεμημένος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Μάλιστα, στις μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν στο Τόκιο, περιλαμβάνονται η Honda, η Hitachi, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony.

 

Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο: Η περιοχή που παρουσιάζει άνοδο την τελευταία δεκαετία

Πάντως, η περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, που περιλαμβάνει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο και τη Σίλικον Βάλεϊ, φιλοξενεί 276.400 εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων 623 εκατομμυριούχων και 62 δισεκατομμυριούχων. Η Σίλικον Βάλεϊ, όπου ζει μεγάλος αριθμός δισεκατομμυριούχων από τον τομέα της Τεχνολογίας, έχει εύπορες περιοχές όπως είναι το Άθερτον. Η περιοχή αυτή ανεβαίνει σταθερά στη λίστα με τις πιο πλούσιες πόλεις κατά την τελευταία δεκαετία και αναμένεται ότι θα φτάσει στην κορυφή μέχρι το 2040.

Λονδίνο: Εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο πόλο έλξης εκατομμυριούχων

Η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο για πολλά χρόνια, καθώς σήμερα 272.400 εκατομμυριούχοι εδρεύουν στο Λονδίνο. Αυτός ο αριθμός, βέβαια, περιλαμβάνει 406 εκατομμυριούχους και 38 δισεκατομμυριούχους. Τα σπίτια και τα διαμερίσματα που έχουν θέα στα πάρκα του Λονδίνου, όπως το Χάιντ Πάρκ, είναι για ιδιαίτερα εύπορα άτομα. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται σταθερή εκροή εκατομμυριούχων κατά την τελευταία δεκαετία, με πολλούς να εγκαταλείπουν την πόλη για κοντινές περιοχές και υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι γι’ αυτό, όπως είναι η αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Σιγκαπούρη: Η φιλική προς τις επιχειρήσεις πόλη-κράτος

Με την 5η θέση παγκοσμίως, η Σιγκαπούρη είναι η δεύτερη πόλη με εκατομμυριούχους στην Ασία μετά το Τόκιο. Συγκεκριμένα, στην πόλη καταγράφονται 249.800 εκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβανομένων 336 εκατομμυριούχων και 26 δισεκατομμυριούχων, και έτσι η πόλη-κράτος θεωρείται ευρέως ως η πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους πάμπλουτους ανθρώπους του πλανήτη. Μάλιστα, μόνο για το 2022 προβλέπεται μια καθαρή εισροή περίπου 2.800 ατόμων με πολύ μεγάλη περιουσία.

Η λίστα με τις 10 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2022

Νέα Υόρκη – ΗΠΑ
Tόκιο – Ιαπωνία
Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ
Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο
Σιγκαπούρη – Σιγκαπούρη
Λος Άντζελες – ΗΠΑ
Σικάγο – ΗΠΑ
Χιούστον – ΗΠΑ
Πεκίνο – Κίνα
Σαγκάη – Κίνα
Πηγή εσωτερικών φωτογραφιών: Unsplash | @mdisc @thetalkinglens @carlesrgm @charlespostiaux @huchenme

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X