Διεθνή

Η NASA αποκαλύπτει το αεροσκάφος X-59 που σπάει το φράγμα του ήχου «αθόρυβα» (βίντεο)

Η NASA αποκαλύπτει το αεροσκάφος X-59 που σπάει το φράγμα του ήχου «αθόρυβα» (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος X-59 αποκαλύφθηκε από τη NASA και την Lockheed Martin την Παρασκευή (12/1). Το X-59 είναι ένα ριζοσπαστικό νέο υπερηχητικό σχεδιασμένο να σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς να δημιουργεί την γνωστή βροντερή ηχητική «έκρηξη».

«Αυτή είναι η μεγάλη αποκάλυψη», δήλωσε η Catherine Bahm της NASA, υπεύθυνη του έργου Low Boom Flight Demonstrator της NASA και επικεφαλής ανάπτυξης του X-59. «Είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της αποστολής Quesst».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Το τζετ X-59 Quiet SuperSonic Technology (Quesst) βρίσκεται υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις «Skunk Works» της Lockheed Martin στο Palmdale της Καλιφόρνια από το 2019. Το πειραματικό X-59 Quesst έχει σχεδιαστεί για να πετάει σε υπερηχητικές ταχύτητες και να μειώνει τον τυπικό ήχο του ηχητικού «μπουμ», χαμηλώνοντας την ένταση σε ένα «χτύπημα» παρόμοιο με τον ήχο του χτυπήματος μιας πόρτας αυτοκινήτου.

nasa x 59

Η NASA λέει ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναμόρφωση των κανονισμών που επί του παρόντος απαγορεύουν τις υπερηχητικές πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές λόγω διαταραχών που μπορεί να προκαλέσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X