Διεθνή

Ιερέας έκοψε το πέος του μετά από τσίμπημα από τσιμπούρι

Ιερέας έκοψε το πέος του μετά από τσίμπημα από τσιμπούρι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας ιερέας στην Τσεχία έκοψε το πέος του με μαχαίρι, όταν ένα τσιμπούρι τον τσίμπησε στα γεννητικά όργανα και τον μόλυνε με μία ασθένεια που πιθανώς του προκάλεσε ψύχωση και ψευδαισθήσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ντόπιοι κατάλαβαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού ο ανώνυμος κληρικός δεν εμφανίστηκε σε μια λειτουργία της ενορίας του, όπως πληροφορεί η New York Post.

 

Βλάβη στο νευρικό του σύστημα και ακρωτηριασμός πέους

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη, πιθανότατα έχει κάποιο πρόβλημα υγείας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο δήμαρχος του Τσεσκομπουντέγιοβιτς, στη Νότια Βοημία, όπου συνέβη το ανησυχητικό περιστατικό.

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο ιερέας είχε υποστεί βλάβη και στο κεντρικό νευρικό του σύστημα, που φαινόταν να έχει προκληθεί από ιό. Ο εφημέριος της επισκοπής, Ντέιβιντ Χένζλ, ισχυρίστηκε πως οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο άντρας έπασχε από ένα είδος εγκεφαλίτιδας που ονομάζεται TBE, η οποία μεταδίδεται μέσω των τσιμπημάτων τσιμπουριών.

Σε προχωρημένα στάδια, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην προσωπικότητα, ακόμη και έντονη ψύχωση, όπως πιστεύεται ότι συνέβη με τον ιερέα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, η Τσεχική Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες με την υψηλότερη επίπτωση ΤΒΕ στην Ευρώπη, καταγράφοντας από 500 έως 1.000 περιπτώσεις ετησίως.

 

Εγκεφαλίτιδα από τσίμπημα τσιμπουριού

Tα τσιμπούρια είναι παράσιτα που τρέφονται όταν προσκολλώνται σε ένα ζωικό ή ανθρώπινο ξενιστή, τοποθετώντας τα στόμια τους στο δέρμα του ξενιστή και απορροφώντας το αίμα του.

Αυτή η μέθοδος σίτισης κάνει τα τσιμπούρια τους τέλειους φορείς (οργανισμούς που φιλοξενούν και μεταδίδουν ασθένειες) για μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων. Μερικές από τις ασθένειες που μεταδίδονται από δήγμα τσιμπουριού είναι η νόσος του Lyme (βακτηρίδιο Borrelia Burgdorferi).

 

Tο τσιμπούρι, μόλις τρυπήσει το δέρμα, ανοίγει μικρά τριχίδια προς τα πίσω, ώστε να γαντζωθεί καλά (σαν αγκίστρι). Αμέσως μετά προωθεί το στόμα του μέσα από το ρύγχος, μέχρι την άκρη του και αρχίζει να απομυζά αίμα.

Το μικρόβιο μεταφέρεται στη ροή του αίματος περίπου μία ή δύο ημέρες μετά την προσκόλληση ενός μολυσμένου τσιμπουριού και όταν αρχίζει να τρέφεται.

 

Ποιες άλλες ασθένειες μπορούν να μεταδώσουν  εκτός από το Lyme

Όταν πρόκειται για τσιμπήματα από τσιμπούρια, όλοι είναι τρομοκρατημένοι από τον κίνδυνο της νόσου του Lyme. Είναι αλήθεια ότι είναι σοβαρή ασθένεια, αλλά το τσίμπημα αυτού του εντόμου μπορεί να δώσει και άλλες μολύνσεις. Στην πραγματικότητα, πέντε διαφορετικοί τύποι λοιμώξεων μπορούν να προκαλέσουν αυτό το έντομο.

Όταν μας δαγκώνουν, τα τσιμπούρια απελευθερώνουν μια ουσία που μας κάνει να μην νιώθουμε το κεντρί τους. Βασικά, είναι σαν ένα τοπικό αναισθητικό, οπότε μπορεί να εγκατασταθεί αθόρυβα στο δέρμα, όπου θα θαφτεί για μέρες, μέχρι να το ανακαλύψουμε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν φτάνουν στο σώμα.

 

Οι πιο κοινές ασθένειες και συμπτώματα που μεταδίδονται με κρότωνες:

Κηλιδωτός πυρετός Rocky Mountain
Τα κρούσματα κηλιδωμένου πυρετού στο Rocky Mountain έχουν αυξηθεί σταθερά τις τελευταίες δύο δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 495 περιπτώσεις το 2000 σε 5.709 το 2019. Περίπου το 60% των περιπτώσεων αναφέρονται στη Βόρεια Καρολίνα, στο Τενεσί, στο Μιζούρι, στο Αρκάνσας, στην Οκλαχόμα και σε μέρη της Αριζόνα

Η ασθένεια μεταδίδεται από πολλά διαφορετικά τσιμπούρια, συμπεριλαμβανομένου του τσιμπουριού του ξύλου Rocky Mountain, του αμερικάνικου σκύλου και του καφέ κρότωνα του σκύλου.

 

Εκτός από ένα κόκκινο, κηλιδωμένο εξάνθημα, άλλα πρώιμα συμπτώματα μόλυνσης περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πυρετό και γαστρεντερικά προβλήματα.

Αναπλάσμωση
Τα κρούσματα αναπλάσμωσης έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, από μόλις 348 το 2000 σε 5.655 περιπτώσεις το 2017. Αναφέρεται συχνότερα στα βορειοανατολικά και τα ανώτερα μεσοδυτικά.

 

Η αναπλάσμωση μεταδίδεται από το τσιμπούρι με μαύρο πόδι – που ονομάζεται επίσης τσιμπούρι ελαφιού – καθώς και από το δυτικό τσιμπούρι με μαύρο πόδι.

Τα συμπτώματα της αναπλάσμωσης συνήθως ξεκινούν μία έως δύο εβδομάδες μετά το τσίμπημα του κρότωνα και περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, έντονο πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο, ναυτία, έμετο, διάρροια και απώλεια όρεξης.

 

Μπαμπέζωση
Η μπαμπέζωση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη

Υπάρχουν τυπικά από μία έως δύο χιλιάδες περιπτώσεις μπαμπέζωσης κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικοί άνθρωποι που προσβάλλονται από μπαμπέζωση δεν εμφανίζουν συμπτώματα και δεν χρειάζονται θεραπεία. Αλλά άλλοι αναπτύσσουν συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο στους μύες ή στις αρθρώσεις, ναυτία και πονοκέφαλο, σύμφωνα με το CDC.

 

Εξάνθημα Southern Tick Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα παρόμοιο με τη νόσο του Lyme

Τα άτομα με εξάνθημα Southern Tick μπορεί να έχουν κόκκινα εξανθήματα στα μάτια παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται με τη νόσο του Lyme.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X