Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν πέθανε ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’. Φέτος, έγινε η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που φτάνει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο το οποίο σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από σήμερα  Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή, 5 Ιουνίου. Οι εορτασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί (τοπική ώρα).

Την Πέμπτη, η εκδήλωση ξεκινά με την παρέλαση Trooping the Color που σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη της Βρετανίας. Η βασιλική οικογένεια μαζί με την μονάρχη παρακολουθεί  την παρέλαση από το μπαλκόνι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

Στο μπαλκόνι φέτος δεν θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν. Το παλάτι ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπονται μόνο όσοι έχουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα.

Την Παρασκευή, τα μέλη της οικογένειας θα παρευρεθούν σε εκκλησιαστική λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της εκκλησίας της χώρας, η οποία θα ηχήσει σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο, θα διεξαχθούν οι ιππικοί αγώνες στο Έπσομ,Epsom Derby, όπου αναμένεται να τους παρακολουθήσουν μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η βασίλισσα  μπορεί να χάσει την εκδήλωση για να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της δισέγγονής της Λίλιμπετ, κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν.  

Αργότερα το ίδιο βράδυ, χιλιάδες θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για μια ζωντανή συναυλία με καλλιτέχνες όπως οι Elton John, Duran Duran, Rod Stewart και Queen και πολλοί άλλοι.

Την Κυριακή, μια πομπή καλεσμένων θα διασχίσει το κέντρο του Λονδίνου, με καλλιτέχνες  συμπεριλαμβανομένου του Ed Sheeran, ο οποίος θα παίξει τη μπαλάντα του “Perfect” ως φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο και τη βασίλισσα. Περισσότερα από 85.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να φιλοξενήσουν τα «Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα» «Big Jubilee Lunch».  Η βασιλική οικογένεια θα εμφανιστεί σε κάποια.

Στο τέλος  των εκδηλώσεων, οι Βρετανοί θα κάνουν πρόποση στην μακροβιότερη μονάρχη που γνώρισε ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X