Διεθνή

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 15χρονο με αυτισμό (vid)

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 15χρονο με αυτισμό (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ: Νεκρός έπεσε ένας 15χρονος με αυτισμό από τις σφαίρες ενός βοηθού σερίφη στην Καλιφόρνια. Ο νεαρός, όπως φαίνεται και από το βίντεο της κάμερας της στολής του αστυνομικού, του επιτέθηκε με ένα εργαλείο κηπουρικής με μακριά λεπίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, το περιστατικό σημειώθηκε αφού οι αρχές του Σαν Μπερναντίνο έλαβαν ένα τηλεφώνημα για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην περιοχή Apple Valley. Η καταγγελία ανέφερε ότι ο 15χρονος Ράιαν Γκέινερ είχε επιτεθεί στην αδερφή του σπάζοντας παράλληλα τζάμια και πόρτες στο σπίτι του.

Τι δείχνει το βίντεο
Μετά την τηλεφωνική καταγγελία, ένας αστυνομικός έφτασε στο σημείο και ήρθε αντιμέτωπος με τον έφηβο, για τον οποίο ανέφερε ότι κρατούσε ένα εργαλείο κήπου μήκους 1,5 μέτρου με αιχμηρή λεπίδα.

Το βίντεο από την κάμερα σώματος που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία, δείχνει τον έφηβο, να βγαίνει από το σπίτι, ενώ κρατάει το εργαλείο και στα δύο χέρια και να ορμάει στον βοηθό που τον σημαδεύει με όπλο. «Έι, κάνε πίσω! Κάνε πίσω, αλλιώς θα σε πυροβολήσω!» φώναξε ο βοηθός σερίφης.

Εδώ φαίνεται ο έφηβος να βγαίνει από το σπίτι και τον αστυνομικό να τον σημαδεύει με όπλο

Τι ανέφερε το τμήμα για το περιστατικό
Το τμήμα του σερίφη τόνισε ότι το αγόρι επιτέθηκε στον βοηθό «χωρίς πρόκληση». Συνέχισαν δε λέγοντας, ότι ο Γκέινερ φέρεται να αγνόησε τις εντολές του βοηθού, ο αστυνομικός άνοιξε πυρ και χτύπησε τον έφηβο.

Στον Γκέινερ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Αρκετοί γείτονες δήλωσαν στην Victorville Daily Press ότι ο Gainer ήταν αυτιστικός.

«Απαίσια από άποψη ανθρωπιάς» χαρακτήρισε ο σερίφης την πράξη του αστυνομικού
«Πρέπει να ενισχυθεί το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειάς μας για όσους αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες», δήλωσε ο σερίφης Shannon Dicus. Πρόσθεσε δε: «Οι βοηθοί μας χειρίζονται καθημερινά φαινομενικά ανυπέρβλητα περιστατικά. Τα περισσότερα εξ αυτών δεν καταλήγουν σε βία.

Ωστόσο, αυτή η κλήση κατέληξε σε τραγωδία για τον Ράιαν, την οικογένειά του και για τους βοηθούς που ανταποκρίθηκαν.» Ο σερίφης υπερασπίστηκε τις ενέργειες του βοηθού, αλλά χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει πυρ «απαίσια από άποψη ανθρωπιάς».

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X