Διεθνή

ΗΠΑ – Κίνα… ο πόλεμος! Έχουν βρει λύσεις στο 90% των ζητημάτων

ΗΠΑ – Κίνα… ο πόλεμος! Έχουν βρει λύσεις στο 90% των ζητημάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λύσεις στο περίπου το 90% των ζητημάτων που είχαν τεθεί προς συζήτηση έχουν βρει τα κλιμάκια των ΗΠΑ και της Κίνας, τα οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, για να ορίσουν τις παραμέτρους της συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Οι ΗΠΑ και ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάιρον Μπριγιάντ, αντιπρόεδρος για τις διεθνείς σχέσεις, του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, έχει μείνει μόνο ένα 10% των ζητημάτων σε εκκρεμότητα,όμως πρόκειται για τα πιο δύσκολα, τα οποία θα κρίνουν και τις εξελίξεις.

«Και οι δύο χώρες έχουν αρκετά σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το Πεκίνο ζητά από την Ουάσινγτον να αποσύρει τους υπάρχοντες τελωνειακούς φόρους στα κινέζικα προϊόντα, ενώ η Ουάσιγκτον ζητά από την Κίνα να συμφωνήσει στους όρους των ΗΠΑ για έναν μηχανισμό που θα διασφαλίσει την εφαρμογή όσων συμφωνηθούν.

Ενώ, σύμφωνα με το CNBC, αν οι συζητήσουν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε είναι πιθανό να υπάρξει πολύ σύντομα συνάντηση μεταξύ των προέδρων, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζίνπινγκ για τις επίσημες υπογραφές.

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτάιζερ και Στίβεν Μνούσιν αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λίου Χι, την Τετάρτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X