Διεθνή

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγνοούμενους στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε μερικώς μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα στο Παρίσι, αναζητούν τα σωστικά συνεργεία.

Τουλάχιστον 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με την κατάσταση της υγείας τεσσάρων εξ αυτών να είναι κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, με αποτέλεσμα το κτήριο όπου στεγάζεται η αμερικανική ακαδημία μόδας να καταρρεύσει εν μέρει και άλλα δύο να τυλιχτούν στις φλόγες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν την ώρα της έκρηξης λειτουργούσε η σχολή και ήταν σπουδαστές μέσα στο κτίριο.

Η οδός Σεν Ζακ οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ απέχει λίγα οικοδομικά τετράγωνα από τους περίφημους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση περίπου 230 πυροσβεστών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της. «Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνιές σε δημοσιογράφους. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται.

Για την εξέλιξη της οποίας είχε συνεχή ενημέρωση η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ενώ η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό βρέθηκε στο σημείο.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Σεν Ζακ», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος.

«Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας», δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της. «Ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενώσουμε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Πήρα τον φορητό υπολογιστή και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν σκέφτηκα καν να πάρω τα φάρμακά μου», αφηγήθηκε.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ήταν έντονη η οσμή υγραερίου, ωστόσο τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Το 2019, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής αερίου στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X