Διεθνή

Jill Biden: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Jill Biden: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα όπου επιβεβαίωσαν ότι ο Biden θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με εκατομμύρια Αμερικανούς να γιορτάζουν τη νίκη του και χιλιάδες celebrities να αντιδρούν θετικά στο άκουσμα της είδησης.

Joe and Jill Biden in 2009 | The Sweetest Moments From Jill and Joe Biden's 4-Decades-Long Marriage | POPSUGAR Love & Sex Photo 24

Από την 20η Ιανουαρίου το ζεύγος Biden θα μεταφερθεί στον Λευκό Οίκο και μπορεί το μέρος αυτό να είναι γνώριμο και για τους δυο, αυτήν την φορά όμως θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Joe Biden and Jill Biden's First Date - How Joe & Jill Biden Met

Tις τελευταίες ώρες οι ειδήσεις μιλούν για την νίκη του Joe Biden στις εκλογές, ωστόσο πολλές αναφορές γίνονται και στη σύζυγό του, Jill, η οποία είναι έτοιμη για τη θέση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Who Is Jill Biden - 10 Surprising Facts About Jill Biden

Η Τζιλ Μπάιντεν γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1951, στο Χάμοντον, Νιου Τζέρσι.Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν είναι εκπαιδευτικός εδώ και δεκαετίες, ο Λευκός Οίκος είναι ένα γνώριμο μέρος για αυτή ωστόσο ήρθε η στιγμή να έχει πλέον τον πρώτο λόγο καθώς θα είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

«Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας» έγραψε μετά τη νίκη του συζύγου της στις αμερικανικές εκλογές σε ανάρτησή της την οποία συνόδευσε κοινή τους φωτογραφία

Jill Biden - CBS News

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκαν το 1977,με προτροπή του αδερφού του που τους έκανε την γνωριμία, πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ: η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Οι δύο γιοι τους που επέζησαν, ο Μπο και ο Χάντερ, είχαν προτείνει στον πατέρα τους να παντρευτεί τη Τζιλ, διηγείται ο Τζο Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του, όπου έχει γράψει: «Μου ξανάδωσε τη ζωή».

Η Τζιλ Μπάιντεν διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και απέκτησε διδακτορικό στην εκπαίδευση.

Opinion | Meet Young Joe Biden, the 'Wild Stallion' - The New York Times

Η γνωριμία με τον Τζο Μπάιντεν – Γιατί εντυπωσιάστηκε από τον 9 χρόνια μεγαλύτερό της γερουσιαστή

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Τζιλ παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο Μπιλ Στίβενσον, πρώην παίκτη του φούτμπολ τον οποίο γνώρισε το καλοκαίρι πριν από την αποφοίτησή της. Αλλά πέντε χρόνια αργότερα, ο έρωτάς τους ξεθώριασε και χώρισαν. Ίσως σε μια προσπάθεια να την βοηθήσει να προχωρήσει στην ζωή της, την ίδια χρονιά, το 1975, ένας φίλος της από το πανεπιστήμιο, ο Φρανκ Μπάιντεν αποφάσισε να της κανονίσει ένα ραντεβού στα τυφλά με τον αδερφό του Τζο.

Ο Τζο Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ την περίοδο της γνωριμίας τους

Ο Τζο Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ την περίοδο της γνωριμίας τους

Εκείνη την εποχή η Τζιλ ήταν 24 ετών και ο Τζο Μπάιντεν, τότε γερουσιαστής, ήταν 33 ετών. Αν και ήταν σχεδόν 9 χρόνια μεγαλύτερός της, εντυπωσιάστηκε από την επίσημη εμφάνισή του και τους τρόπους του σε σύγκριση με τους φοιτητές που γνώριζε. Ο Τζο, από την πλευρά του, εντυπωσιάστηκε επίσης, αλλά έπρεπε να της κάνει πέντε φορές πρόταση γάμου, μέχρι η Τζιλ να συμφωνήσει να τον παντρευτεί δύο χρόνια αργότερα.

Σε μια ομιλία στο Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012, η Τζιλ Μπάιντεν είπε: «Ο Τζο συχνά λέει στον κόσμο ότι δεν συμφώνησα να τον παντρευτώ μέχρι την 5η φορά που μου έκανε πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή».

Η γαμήλια τελετή τους έγινε στο παρεκκλήσι των Ηνωμένων Εθνών και η δεξίωση δόθηκε στο Sign of the Dove στην Νέα Υόρκη. Στο μήνα του μέλιτος, είχαν μαζί τους τα δύο παιδιά του Τζο Μπάιντεν από τον πρώτο του γάμο, Μπο και Χάντερ…

Η Τζιλ εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει.

Εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον η οποία διετέλεσε για σύντομο διάστημα γερουσιάστρια στο τέλος της καριέρας του συζύγου της, η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.

Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει “για πάντα τις προσδοκίες και τα όρια” του ρόλου αυτού, εκτιμά η Κέιτ Άντερσεν Μπράουερ, συγγραφέας ενός βιβλίου για την ιστορία των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X