Διεθνή

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Συγκλονίζει επιζώντας – “Άκουγα τα ουρλιαχτά των γειτόνων μου”

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Συγκλονίζει επιζώντας – “Άκουγα τα ουρλιαχτά των γειτόνων μου”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Κόλαση που έζησε εξομολογήθηκε ένας επιζώντας από την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου στο Μαϊάμι. , συγκλονίζοντας με την περιγραφή του.

Ο 72χρονος Steve Rosenthal άκουσε τον «μεγαλύτερο κεραυνό» της ζωής του περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/06). Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, το δωμάτιό του άρχισε να τρέμει.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν πως επρόκειτο για εφιάλτη, ωστόσο σκόνη άρχισε να πέφτει από το ταβάνι, με αποτέλεσμα να τρέξει έξω στον διάδρομο.

Εκεί είδε την οροφή να καταρρέει ακούγοντας τις κραυγές των γειτόνων του.

«Άκουγα τους ανθρώπους να φωνάζουν “Βοήθησέ με! Βοήθησέ με! Βγάλτε με!”», εκμυστηρεύεται στη «New York Post» o ηλικιωμένος, εκφράζοντας τη θλίψη του, καθώς ήξερε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

«Είναι πολύ λυπηρό. Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα εξαιτίας όλου του σκυροδέματος που είχε πέσει κάτω», προσθέτει.

Ο ίδιος σώθηκε από «θαύμα», καθώς όλα μπροστά του είχαν καταρρεύσει.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα μακρύ κομμάτι μέταλλο καρφωμένο. Σαν ένα “πιρούνι του διαβόλου” που είχε σταματήσει ακριβώς έξω από το σπίτι μου» ανέφερε ο Rosenthal.

Τότε έτρεξε πίσω στο διαμέρισμά του για να αλλάξει και να πάρει κάποια αντικείμενα επειδή ήξερε πως «αυτό ήταν» και στη συνέχεια περίμενε στο μπαλκόνι μια ομάδα διάσωσης για να τον σώσει.

«Φοβόμουν», είπε, περιγράφοντας πώς κουνούσε απεγνωσμένα τα χέρια του για να τραβήξει την προσοχή των εργαζομένων διάσωσης.

«Ξαφνικά κοιτάζω έξω από το μπαλκόνι και υπήρχαν 40, 50, 60 πυροσβεστικά οχήματα. Ήταν τρελό. Μας φώναζαν να περιμένουμε και ότι θα έρθουν να μας σώσουν», συνέχισε.

Σε λίγο, οι πυροσβέστες άρπαξαν τον ίδιο και μερικούς άλλους και τους κατέβασαν από το μπαλκόνι με ασφάλεια.

«Δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός», υποστήριξε.

Ο Rosenthal ζούσε στη Μονάδα 705, σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων τα τελευταία 20 χρόνια και δεν είχε ανησυχήσει ποτέ για την κατάσταση του κτιρίου μέχρι τώρα.

«Είδα τις ρωγμές στο μπαλκόνι, αλλά τώρα που βλέπω τις αναφορές αυτών των δομικών μηχανικών, το κτίριο έπρεπε να είχε φτιαχτεί χρόνια πριν και ίσως πρόκειται για αμέλεια. Είναι τρομακτικό», κατέληξε.

Ο Rosenthal έχει καταθέσει αγωγή εναντίον των υπευθύνων, ενώ επί του παρόντος συνεργάζεται με την Global Empowerment Mission για να βοηθήσει τους επιζώντες.

«Συγκεντρώσαμε 250.000 δολάρια μετρητά για τους επιζώντες και ένα κουτί με τα βασικά αγαθά για τον καθέναν», δήλωσε ο Michael Capponi, ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση του κτιρίου, ενώ πάνω από 150 οι αγνοούμενοι.

Δεν έχει επίσης βρεθεί ακόμα η αιτία που προκάλεσε την κατάρρευση του μισού κτιρίου με τα 156 διαμερίσματα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X