Διεθνή

Κόλαση φωτιάς στην Αγία Πετρούπολη: Πύρινος εφιάλτης 100 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων! (βίντεο)

Κόλαση φωτιάς στην Αγία Πετρούπολη: Πύρινος εφιάλτης 100 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων! (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί του Σαββάτου μια τεράστια φωτιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και «απλώθηκε» σε 100 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με την τεράστια στήλη μαύρου καπνού να είναι ορατή για αρκετά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία και τις πρώτες αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ, καίγονται οι αποθήκες της ρωσικής υπεραγοράς Wildberries (σ.σ. ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής της Ρωσίας).

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, η φωτιά ξέσπασε στη συνοικία Πούσκινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Μετά από λίγο έγινε γνωστό ότι η έκταση της φωτιάς είχε αυξηθεί κατά 50 φορές!

Αργότερα, η Wildberries επιβεβαίωσε ότι η αποθήκη της είχε πάρει φωτιά και ανέφερε ότι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και να απομακρύνουν τους υπαλλήλους τους.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Σήμερα σημειώθηκε φωτιά στην αποθήκη Wildberries στο Shushary. Στις 7:20 το πρωί υπήρχαν 1.200 άτομα στην αποθήκη. Ο συναγερμός πυρκαγιάς σήμανε και πραγματοποιήθηκε εκκένωση … Τα αίτια της πυρκαγιάς διευκρινίζονται».

Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν αναφέρει νεκρούς ή τραυματίες.

Η έκταση της αποθήκης όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι περίπου 100 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και κατά την εκκένωση, επικράτησε πανικός.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι από τις 9:00 π.μ., αναγκάστηκε να φέρει πρόσθετες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ 270 άτομα και 57 οχήματα με εξοπλισμό εργάζονταν στο σημείο.

Μια ώρα αργότερα, η Ρωσική Ομοσπονδία είπε ότι η αποθήκη των 100.000 τετραγωνικών μέτρων είχε καεί σχεδόν ολοσχερώς.

Το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στην κατάσβεση έχει αυξηθεί σε 400, ενώ στο σημείο έχουν σταλεί αρκετές ακόμη μονάδες με ειδικό εξοπλισμό.

video capture

Επιπλέον, υπάλληλοι της Rospotrebnadzor έφτασαν στο σημείο για να λάβουν δείγματα αέρα ώστε να πραγματοποιήσουν μελέτη για τον προσδιορισμό της ποσότητας των ρύπων πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Το Υπουργείο συμβούλεψε τους Ρώσους πολίτες να μην ανοίγουν παράθυρα και να μην βγαίνουν έξω.

 

*φωτογραφία video capture

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X