Διεθνή

Κομισιόν: «Γείωσαν» τις βλέψεις της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κομισιόν: «Γείωσαν» τις βλέψεις της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κομισιόν: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να συζητήσει το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας κατά τη Σύνοδο της Πράγας, ωστόσο, λέγεται ότι βρήκε… πόρτες κλειστές όσον αφορά την αναθέρμανση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Κομισιόν και Τσεχία, κατά τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής τους με τον Ταγίπ Ερντογάν, έβαλαν «πάγο» στις βλέψεις της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως λέει διπλωματική πηγή, ο Ερντογάν είχε τριμερή συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να συζητήσει το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας και την επανέναρξη των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει ο Ερντογάν σε κανένα επίπεδο καθώς η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, η τσεχική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έντονα ενοχλημένη με τη στάση της Τουρκίας πριν από τη Σύνοδο. Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση ήθελε να έχει μεγαλύτερη αντιπροσωπεία συγκριτικά με τις άλλες χώρες και η διοργανώτρια του συνεδρίου ζήτησε από την Άγκυρα να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους.

Όμως η Τουρκία επέμεινε, με τον Τούρκο πρέσβη στην Τσεχία να εκβιάζει ότι σε περίπτωση που δεν επιτρεπόταν στην Τουρκία να φέρει τον αριθμό των ατόμων που ήθελε, τότε δε θα πήγαινε καν ο Ερντογάν.

Διπλωματική πηγή είπε ότι ο Ερντογάν ήθελε να τύχει υποδοχής «σούπερ σταρ» λόγω του ρόλου της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν να εξοργίσει τους Ευρωπαίους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X