Διεθνή

Κονέκτικατ: Σοκάρει η ιστορία αιμομιξίας εν αγνοία τους- Η απάτη γυναικολόγου και η φοβερή αποκάλυψη

Κονέκτικατ: Σοκάρει η ιστορία αιμομιξίας εν αγνοία τους- Η απάτη γυναικολόγου και η φοβερή αποκάλυψη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κονέκτικατ: Για τη φοβερή ανακάλυψή της ότι κοιμήθηκε εν αγνοία της με τον ετεροθαλή αδερφό της, όταν ήταν ακόμα στο σχολείο, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά μια γυναίκα από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Το μυστικό για την πραγματική ταυτότητα του βιολογικού της πατέρα αποκαλύφθηκε αρκετά χρόνια μετά.

Η 39χρονη Βικτόρια Χιλ έκανε πρόσφατα την οδυνηρή αυτή ανακάλυψη, ότι, δηλαδή, η μητέρα της γονιμοποιήθηκε ακούσια με τεχνητή γονιμοποίηση από τον ίδιο τον γιατρό γονιμότητας Μπάρτον Κάλντγουελ και αυτό φέρεται να έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή της, σύμφωνα με το CNN.

Αφού η Χιλ βρήκε το θάρρος να πει σε στενούς της φίλους -συμπεριλαμβανομένου του ετεροθαλή αδελφού της με τον οποίο είχε σχέση – όλη την ιστορία, εκείνος, του οποίου η μητέρα, επίσης, φέρεται να είχε υποβληθεί σε θεραπεία από τον Κάντγουελ, έκανε ένα τεστ DNA.

«Είσαι η αδελφή μου», έγραψε στη Χιλ. Ο Κάντγουελ φέρεται τώρα να είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 22 παιδιά που, όπως και η Χιλ, δεν είχαν ιδέα για την πραγματική τους ταυτότητα.

«Με τραυμάτισε αυτό», δήλωσε η Χιλ στο CNN. «Τώρα κοιτάζω φωτογραφίες ανθρώπων και σκέφτομαι, λοιπόν, αν αυτός μπορούσε να είναι αδελφός μου, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι αδελφός μου».

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μια επιβεβαιωμένη περίπτωση, που κάποιος πραγματικά έβγαινε ραντεβού, κάποιος είχε οικειότητα με κάποιον, που ήταν ετεροθαλής αδελφός του», δήλωσε στο CNN η καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και ειδική σε θέματα απάτης σχετικά με τη γονιμότητα, Τζόντι Μαντέιρα.

Οι νόμοι κατά της απάτης σχετικά με τη γονιμότητα είναι ελάχιστοι στις ΗΠΑ. Η έλλειψη νομικής βάσης αποτέλεσε εμπόδιο για τη Τζανίν Πίρσον, ένα άλλο βιολογικό παιδί του Κάντγουελ, η οποία προσπαθεί επί του παρόντος να προσφύγει στα δικαστήρια, όπως αναφέρει το CNN.

Η Πίρσον, η οποία έμεινε άναυδη, όταν έμαθε το 2022 ότι έχει τόσα πολλά αδέλφια από τον Κάντγουελ, περιέγραψε την αρρωστημένη συμπεριφορά του βιολογικού της πατέρα. «Δεν ήταν σε καμία περίπτωση απολογητικός», είπε, προσθέτοντας ότι ο Κάντγουελ παραδέχτηκε ότι «δεν το σκέφτηκε ποτέ όπως θα έπρεπε… ότι, δηλαδή, θα υπήρχαν τόσα πολλά παιδιά και ότι αυτό θα είχε οποιουδήποτε είδους αντίκτυπο σε εμάς».

Ευτυχώς για τα θύματα, οι σύγχρονες ιστοσελίδες εξέτασης DNA, όπως η 23andme, βάζουν τέλος στην απάτη σχετικά με τη γονιμότητα, δήλωσε η Τζούλια T. Γούντγουορντ, κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Duke. «Εξ όσων γνωρίζω, η πλειονότητα των περιπτώσεων απάτης γονιμότητας έλαβε χώρα πριν από το 2000», δήλωσε η ίδια.

«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιο άτομο να εμπλέκεται σε τέτοιες πρακτικές σήμερα. Έτσι, αυτό το κομμάτι του τοπίου έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X