Διεθνή

Λιβύη: Το καθεστώς της Τρίπολης απέρριψε την ΑΟΖ της Αιγύπτου

Λιβύη: Το καθεστώς της Τρίπολης απέρριψε την ΑΟΖ της Αιγύπτου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λιβύη: Η μεταβατική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, που ελέγχεται από φιλότουρκους και εδρεύει στην Τρίπολη, ένα καθεστώς που έχει λήξει η θητεία του, απέρριψε την Παρασκευή την απόφαση της αιγυπτιακής προεδρίας με την οποία οριοθετήθηκαν μονομερώς τα δυτικά θαλάσσια όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τρίπολης, με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Η GNU αναφέρει ότι η απόφαση της Αιγύπτου παραβιάζει τα δικαιώματα της Λιβύης και προτρέπει το Κάιρο να ξεκινήσει συνομιλίες.

Η GNU προτρέπει το Κάιρο να ξεκινήσει συνομιλίες με ποιον;

Η GNU όπως έχουν αποφανθεί οι πάντες, ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, δεν έχει εξουσιοδότηση να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες.

Η GNU είναι μία τελειωμένη κυβέρνηση υπό τουρκική «καθοδήγηση» κι αυτό αποδεικνύεται από τη στάση της απέναντι σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

«Αυτή η οριοθέτηση είναι άδικη γιατί ανακοινώθηκε μονομερώς, παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και τις αρχές της καλής πίστης και του σεβασμού της κυριαρχίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τρίπολης.

«Η οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να γίνει με κοινή συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων που θα εγγυώνται τα συμφέροντα και των δύο μερών και θα σέβονται την αρχή της ισότητας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X