Διεθνή

Μαχμούντ Αμπάς: Παραιτήθηκε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Μαχμούντ Αμπάς: Παραιτήθηκε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μαχμούντ Αμπάς: Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέ δήλωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα του πολέμου για την διατήρηση της ασφάλειας και την ανοικοδόμηση στη Γάζα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με πηγές, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί αναμένεται να συνιστά κυβέρνηση τεχνοκρατών και όχι πολιτική κυβέρνηση, έως ότου διεξαχθούν εκλογές μετά τον τερματισμό του πολέμου στον πολιορκημένο θύλακα.

Μοχάμαντ Σταγιέ

Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Μοχάμεντ Μουσταφά.

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με πηγές του Sky News Arabia η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι πιθανό να σχηματιστεί ακόμη και πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επικαλούμενη ανταποκριτή του Sky News Arabia υπάρχουν ενδείξεις ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί καταρχήν την είσοδο στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό συνδέεται με έναν σαφή πολιτικό ορίζοντα που οδηγεί σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα πλαίσια του 1967.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X