Διεθνή

Ματέο Σαλβίνι: «Τα ναρκωτικά είναι σκ@τ@ και όποιος τα παίρνει είναι μαλ…»

Ματέο Σαλβίνι: «Τα ναρκωτικά είναι σκ@τ@ και όποιος τα παίρνει είναι μαλ…»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη της Ιταλικής Κεντροδεξιάς – Μελόνι, Ταγιάνι και Σαλβίνι – μετέβησαν σήμερα στη Σαρδηνία στα πλαίσια των περιφερειακών εκλογών που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 24/02.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στα πλαίσια υποστήριξης του από κοινού υποψηφίου των κομμάτων της Κεντροδεξιάς, Πάολο Τρούτσου, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, μίλησε για το θέμα της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, αναφερόμενος και στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας “που θα φτάσει στη Βουλή την 1η Μαρτίου” και με βολές κατά της αντιπολίτευσης.

“Για κάποιους Αριστερούς υπάρχουν κάποια νόμιμα ναρκωτικά που μπορούν να νομιμοποιηθούν: για μένα κάθε ναρκωτικό είναι σκ…., για μένα τα ναρκωτικά είναι θάνατος, δεν υπάρχουν καλά ναρκωτικά, δεν υπάρχουν ωραία ναρκωτικά, ναρκωτικά που σου κάνουν καλό” είπε ο Σαλβίνι.

Ο ηγέτης της Λέγκα συνέχισε. “Έχω προβλέψει και έχω επιλέξει, ως υπουργός και ως πατέρας, την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για όσους βρεθούν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών, διότι το να παίρνεις ναρκωτικά είναι μαλ…., το να οδηγείς υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι διπλή μαλ….”.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ιταλικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δημιούργησε μια καμπάνια κατά της οδήγησης υπό της επήρειας ναρκωτικών, με 3 διαφημιστικά σποτ. Όπως δείχνει η La Repubblica σε σχετικό βίντεο, 2 εκ των 3 βίντεο δείχνουν τους νέους πρωταγωνιστές να μην φορούν ζώνη ασφαλείας ενώ βρίσκονται στα εν κινήσει οχήματα, με αποτέλεσμα οι διαφημίσεις γίνουν στόχο σφοδρών επικρίσεων στο διαδίκτυο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X