Διεθνή

Νέα πρόκληση Ερντογάν για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου (βίντεο)

Νέα πρόκληση Ερντογάν για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο το 1974, τότε η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξολοκλήρου δική μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους αξιωματικούς το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζοντας, κατά την ομιλία του, ότι οι Τουρκοκύπριοι «επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας» πριν από μισό αιώνα, ο Ερντογάν είπε: «Κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974, μαρτύρησαν στρατιώτες μας. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως, αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο – το λέω ως παιδί του σήμερα – δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας».

Ο Ερντογάν γευμάτισε με στρατιωτικούς στη Διοίκηση του 4ου Σώματος, στο πλαίσιο του Ραμαζανιού. Μιλώντας μετά το ιφτάρ, ανέφερε: «Με την ευκαιρία αυτή, να θυμηθούμε ότι σήμερα είναι η 109η επέτειος από τη Ναυτική Νίκη του Τσανάκκαλε. Η Ναυτική Νίκη του Τσανάκκαλε ήταν η μητέρα και το λίκνο που γέννησε τη Δημοκρατία της Τουρκίας, της οποίας τα 100 χρόνια γιορτάσαμε περήφανα πέρυσι».

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια. «Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο» υποστήριξε ακόμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X