Show Biz

Ο «Κάπτεν Κερκ» του Star Trek πήγε (κανονικά) στο διάστημα

Ο «Κάπτεν Κερκ» του Star Trek πήγε (κανονικά) στο διάστημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο 90χρονος Καναδός ηθοποιός, που για δεκαετίας ήταν ο «κυβερνήτης Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ», δηλαδή ο «Κάπτεν Κερκ» του Star Trek, ήταν ο ένας από τους τέσσερις επιβάτες του διαστημοπλοίου New Shepherd που έκανε ένα ταξίδι 11 λεπτών στο διάστημα.

Έτσι, ο Σάτνερ στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς».

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin, του Τζεφ Μπέζος, εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 σήμερα (13.10.2021) από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Στο διαστημόπλοιο βρίσκονταν άλλοι τρεις επιβάτες: ο πρώην μηχανικός της NASA Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Όταν η κάψουλα προσγειώθηκε, την πόρτα άνοιξε ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος, που υποδέχτηκε με… αποθέωση τους ταξιδιώτες του διαστήματος.

«Είμαι τόσο συγκινημένος (…) Ήταν εκπληκτικό», είπε, αφηγούμενος το ταξίδι του στον Μπέζος. «Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό» πρόσθεσε ο «κάπτεν Κερκ» που μέσα από τις ταινίες του έχει ταξιδέψει κινηματογραφικά στις εσχατιές του σύμπαντος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή του πυραύλου του Μπέζος, ο οποίος σκοπεύει να εδραιωθεί στον τομέα του διαστημικού τουρισμού. Ο ιδρυτής της Amazon ήταν εκείνος που έκλεισε την μπουκαπόρτα πριν από την εκτόξευση και εκείνος που την άνοιξε μετά την προσγείωση. Ο ίδιος ταξίδεψε στο διάστημα τον Ιούλιο.

Η σειρά Star Trek προβαλλόταν από το 1966, μόνο για τρεις σεζόν και παρουσίαζε τις περιπέτειες του διαστημοπλοίου USS Enterprise. Ήταν μια σειρά-σταθμός για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μπέζος.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon έχει εμφανιστεί σε μια από τις πολλές ταινίες που γυρίστηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά δύσκολα τον αναγνωρίζει κανείς κάτω από το παχύ μακιγιάζ που τον μετέτρεψε σε… εξωγήινο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X