Διεθνή

Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για το «Εβραίος ο Χίτλερ» του Λαβρόφ

Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για το «Εβραίος ο Χίτλερ» του Λαβρόφ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όταν πριν από μερικές μέρες, μιλώντας σε ιταλικό κανάλι, ο Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, για να δικαιολογήσει έτσι τις αιτιάσεις της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε προκαλέσει σάλο. Και κυρίως την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ. Και εν τέλει, ανάγκασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να απολογηθεί.

Την… απολογία του «τσάρου» για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X