Διεθνή

Οργή στο Πακιστάν κατά του αρχηγού της αστυνομίας της Λαχόρης

Οργή στο Πακιστάν κατά του αρχηγού της αστυνομίας της Λαχόρης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κανείς στο Πακιστάν «δεν θα επέτρεπε στις κόρες και τις αδελφές του να ταξιδεύουν μόνες τόσο αργά», είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης, Ούμαρ Σεΐχ, αφού το θύμα κατήγγειλε ότι την απείλησαν με πιστόλι και την βίασαν μπροστά στα μάτια των παιδιών της, όταν το αυτοκίνητό της υπέστη βλάβη.

«Η οικογένειά της είναι από τη Γαλλία, ο σύζυγός της ζει στη Γαλλία. Το έκανε αυτό γιατί η βάση της είναι στη Γαλλία. Νόμιζε ότι η κοινωνία μας είναι τόσο ασφαλής όσο και της Γαλλίας», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, μεταξύ άλλων και από την υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζαρί. «Είναι απαράδεκτο αξιωματικός να κατηγορεί μια γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει έναν βιασμό», έγραψε στο Twitter.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις ζητούσαν την παραίτηση του αστυνομικού. «Δεν θέλουμε να μείνει στη θέση του», είπε η Σαχίνα Χαν, που συμμετείχε σε μια κινητοποίηση στο Ισλαμαμπάντ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X