Διεθνή

Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι ενώ τουλάχιστον άλλοι 100 τραυματίστηκαν.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν τα πρόσωπα των πέντε υπόπτων για το χτύπημα, οι οποίοι φέρονται να είναι ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB ανακοίνωσε ότι από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για την επίθεση, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πέντε ενόπλους οι οποίοι είχαν στολή παραλλαγής και κρατούσαν πυροβόλα όπλα.

Αυτόπτης μάρτυρας: Φέρονταν σαν εκπαιδευμένοι μαχητές

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο κανάλι Mash Telegram ότι υπήρχαν «τουλάχιστον πέντε» ενόπλοι και ότι ήταν «γενειοφόροι».

«Φέρονταν σαν εκπαιδευμένοι μαχητές. «Τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο, οι φρουροί και οι άνθρωποι που στέκονταν στην πόρτα σκοτώθηκαν. Μετά απέκλεισαν την κεντρική είσοδο. Οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με τυφέκια AKM. Τουλάχιστον δύο από τους δράστες κουβαλούσαν σακίδια, πιθανώς με βόμβες μολότοφ».



 

Ο επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών στη σημερινή επίθεση υπάρχουν ανήλικοι. Πολλά παιδιά επίσης τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στην αίθουσα συναυλιών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Μόσχας. Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας είπε νωρίτερα ότι πολλά παιδιά και έφηβοι έπαιζαν σε διαγωνισμό χορού στην αίθουσα χορού όταν άρχισε η επίθεση. Παρόντες ήταν και οι γονείς τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X