Διεθνή

Ουκρανία – BBC: Τα βίντεο για την εκκένωση του Ντονμπάς γυρίστηκαν πριν από δύο μέρες

Ουκρανία – BBC: Τα βίντεο για την εκκένωση του Ντονμπάς γυρίστηκαν πριν από δύο μέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανία: Εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο φέρνει νέο δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με το οποίο, ένα από τα video των φιλορώσων ανταρτών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ που δημοσιεύτηκαν σήμερα καλώντας του κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν στη Ρωσία, καταγράφηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο μέρες πριν την έξαρση των εχθροπραξιών.

Σημειώνεται ότι σε ένα από τα βίντεο, ο αρχηγός ισχυρίζεται ότι, λόγω του ουκρανικού βομβαρδισμού, δόθηκε η εντολή για εκκένωση αμάχων, λέγοντας: «Σήμερα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου…». «Αυτό υποδηλώνει ότι η κλιμάκωση ήταν προσχεδιασμένη», σημειώνει το BBC.

Η απειλή για ρωσική εισβολή δείχνει όλο και μεγαλύτερη όσο περνάνε οι ώρες. Η Ρωσία έχει τώρα έως και 190.000 στρατιώτες εγκατεστημένους γύρω από την Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, γεγονός που αποτελεί τη σημαντικότερη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στο Μόναχο για μια διάσκεψη για την ασφάλεια, αλλά η Ρωσία δεν θα παραστεί για πρώτη φορά από το 1999. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εν τω μεταξύ λέει ότι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία επιδεινώνεται, ενώ η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου φεύγει προσωρινά από το Κίεβο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X