Αθλητισμός

Πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Σκοτώθηκε ο 24χρονος ρέκορντμαν του μαραθωνίου Κέλβιν Κιπτούμ

Πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Σκοτώθηκε ο 24χρονος ρέκορντμαν του μαραθωνίου Κέλβιν Κιπτούμ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέλβιν Κιπτούμ: Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 24χρονου μαραθωνοδρόμου από την Κένυα, Κέλβιν Κίπτουμ. Ο Κενυάτης Κέλβιν Κιπτούμ, παγκόσμιος ρέκορντμαν στον μαραθώνιο, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε την ζωή του και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (22:00 ώρα Ελλάδας), όταν ο 24χρονος ρεκόρντμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην πόλη Καπταγκάτ στη νοτιοδυτική Κένυα.

Ο Kiptum κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής του Μαραθωνίου του Λονδίνου πέρυσι, κερδίζοντας το αγώνισμα των ανδρών στο δεύτερο ταχύτερο μαραθώνιο στην ιστορία, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε δύο ώρες, ένα λεπτό και 25 δευτερόλεπτα.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου Sebastian Coe έγραψε στο Twitter: “Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από την καταστροφική απώλεια του Kelvin Kiptum και του προπονητή του, Gervais Hakizimana.

“Εκ μέρους όλου του Παγκόσμιου Στίβου στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες, τους φίλους, τους συναθλητές τους και το έθνος της Κένυας”.

“Μόλις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, στον τόπο όπου ο Κέλβιν έκανε το εξαιρετικό παγκόσμιο ρεκόρ του στο μαραθώνιο, μπόρεσα να επικυρώσω επίσημα τον ιστορικό του χρόνο. Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ”.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κένυας Ράιλα Οντίνγκα δήλωσε στο Χ: “Συντριπτική είδηση καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός αξιόλογου ατόμου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου παγκόσμιου ρεκόρ και εμβληματικού αθλητή του κενυατικού στίβου. Μαζί με τον προπονητή του, έφυγαν με τραγικό τρόπο απόψε σε ατύχημα.

“Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του, στους φίλους του και σε ολόκληρη την αδελφότητα του στίβου.

“Το έθνος μας θρηνεί τη βαθιά απώλεια ενός πραγματικού ήρωα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X