Διεθνή

Περίεργη απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχία – Red alert από το Κογκρέσο

Περίεργη απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχία – Red alert από το Κογκρέσο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέδωσε μια ασυνήθιστη αινιγματική δήλωση την Τετάρτη, λέγοντας ότι η επιτροπή έχει θέσει στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια απροσδιόριστη “σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας”, η οποία, σύμφωνα με πηγές, σχετίζεται με τη Ρωσία.

“Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής”, ανέφερε στη δήλωση ο εκπρόσωπος Μάικ Τέρνερ.

Δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες και το γραφείο του δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν ότι η δήλωση του Τέρνερ αφορούσε τη Ρωσία και τις επιχειρήσεις της NASA στο διάστημα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που χαρακτηρίστηκε ως άκρως απόρρητο θέμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι δεν υπάρχει λόγος δημόσιας ανησυχίας. “Σταθερά χέρια βρίσκονται στο τιμόνι. Το επεξεργαζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, δήλωσε.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. Είπε ότι είχε κανονίσει ενημέρωση για την Πέμπτη με τους ηγέτες του Κογκρέσου και ότι εξεπλάγη από την απόφαση του Τέρνερ να εκδώσει τη δήλωση.

“Αυτό είναι προγραμματισμένο, οπότε είμαι λίγο έκπληκτος που ο βουλευτής Τέρνερ βγήκε δημόσια σήμερα, πριν από μια προγραμματισμένη συνάντηση, για να πάω να καθίσω μαζί του μαζί με τους επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών και της άμυνας μας αύριο”, δήλωσε ο Σάλιβαν σε ενημέρωση.

“Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα περαιτέρω σήμερα. Όπως είπα, ανυπομονώ για τη συζήτηση (με τον Τέρνερ) και προφανώς από εκεί θα καθορίσουμε πώς θα προχωρήσουμε, αλλά στεκόμενος εδώ στο βήμα σήμερα δεν μπορώ να μοιραστώ τίποτα περαιτέρω”, δήλωσε ο Σάλιβαν.

«Μπρα ντε φερ» για την Ουκρανία

Η δήλωση του Τέρνερ δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει την κριτική της στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν ένα νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε από τη Γερουσία και το οποίο θα παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι ένας σημαντικός λόγος για να στηρίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την κυβέρνηση του Κιέβου είναι να αποκρούσουν τις απειλές της Ρωσίας που εκτείνονται πέρα από την Ουκρανία.

Ο Σάλιβαν ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση με την Ομάδα των Οκτώ που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η Συμμορία των Οκτώ αναφέρεται στους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και στους κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς στις επιτροπές πληροφοριών της Βουλής και της Γερουσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X