Διεθνή

Πεσκόφ: Το Σύνταγμα της Ρωσίας δεν επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων

Πεσκόφ: Το Σύνταγμα της Ρωσίας δεν επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο γραμματέας του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο TASS, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ) σχετικά με καταχώριση γάμου τριών ζευγαριών του ίδιου φύλου, καθώς αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Νωρίτερα, η ΕΣΑΔ αναγνώρισε την άρνηση τριών ζευγαριών ομοφυλοφίλων από τη Ρωσία να παντρευτούν ως παραβίαση του άρθρου 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , σχετικά με το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα του άρθρου 79 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι αποφάσεις των διακρατικών οργάνων που εκδίδονται βάσει των διατάξεων των διεθνών συνθηκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια ερμηνεία που έρχεται σε αντίθεση με τον βασικό νόμο δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο έδαφος της Ρωσίας. Οι τροπολογίες του 2020 στο ρωσικό σύνταγμα περιελάμβαναν, ειδικότερα, έναν κανόνα για την προστασία του «θεσμού του γάμου ως ένωσης ανδρών και γυναικών».

Πηγή:ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X