Διεθνή

Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο

Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο 57χρονος Ντέιβιντ Μπένετ έγινε θέμα στις ειδήσεις παγκοσμίως πριν από δυο μήνες όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ήταν η πρώτη φορά που άνθρωπος έπαιρνε την καρδιά χοίρου.

Η μεταμόσχευση έδειξε να έχει επιτυχία και η ιστορία «έγραψε» ότι ήταν γεγονός η πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Η ειδική άδεια για τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο δόθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι αν δεν γινόταν, ο Ντέιβιντ Μπένετ θα πέθαινε. Η κατάστασή του ήταν καλή τρεις μέρες μετά την πειραματική επέμβαση, η οποία κράτησε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη.

Δυο μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, όμως, ο 57χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα ακριβή αίτια θανάτου του Ντέιβιντ Μπένετ. Οι γιατροί του είπαν μόνο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ότι η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται πριν από μερικές μέρες. «Όταν κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να αναρρώσει, του παρασχέθηκε ανακουφιστική φροντίδα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο του Μέριλαντ όπου νοσηλευόταν ο ασθενής.

Ο γιος του ευχαρίστησε το νοσοκομείο για την ύστατη προσπάθεια με την μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο, λέγοντας πως η οικογένειά του ήλπιζε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης οργάνων από ανθρώπους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X