Διεθνή

Πέθανε ο βραβευμένος ηθοποιός Άλαν Άρκιν

Πέθανε ο βραβευμένος ηθοποιός Άλαν Άρκιν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Άλαν Άρκιν.

Έγινε γνωστός τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους που ενσάρκωσε και κέρδισε βραβείο Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία “Little Miss Sunshine” του 2006. Είχε παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες «Argο», «The Russians Are Coming», «The Russians Are Coming», «The Heart is a Lone Hunter», «Edward Scissorhands».

Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν οι τρεις γιοι του σε ανακοίνωσή τους σήμερα. «Ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας, μεγάλος και προπάππους, λατρεύτηκε και θα λείψει πολύ» σημείωσαν.

Είχε ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής από τα παιδικά του χρόνια, ενώ έπαιζε και μουσική στο folk συγκρότημά του «The Tarriers», που είχε κάνει επιτυχία με το «The Banana Boat Song» (1956). Εγκατάλειψε το κολέγιο και έγινε μέρος ενός θιάσου αυτοσχεδιασμού κωμωδίας, που όπως είχε δηλώσει τπυ «έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή».

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Out of My Mind» αποκάλυψε ότι παρά την επιτυχία του θεωρούσε πως ήταν εντελώς άθλιος τις περισσότερες φορές και πως η υποκριτική, που ως παιδί του είχε δώσει δύναμη, ήταν «βασανιστήριο».  Και εξήγησε πώς κατάφερε να αλλάξει την προσωπική του ζωή μέσω του διαλογισμού. Έχει βραβευτεί με Tony, Bafta και Όσκαρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X