Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις είναι οι δολοφονημένοι Ουκρανοί που θεωρήθηκαν πράκτορες της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις είναι οι δολοφονημένοι Ουκρανοί που θεωρήθηκαν πράκτορες της Ρωσίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του Ουκρανού αξιωματούχου Denis Kireev, ο οποίος ήταν μέλος της πρώτης διαπραγματευτικής ομάδας στην Ουκρανία και παραβρέθηκε στις συνομιλίες με τους Ρώσους στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του πως τρεις πράκτορες είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι και ο Denis Kireev. Σύμφωνα με το OPEN, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει πως οι τρεις πράκτορες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στο Κίεβο και ανάμεσά τους είναι αξιωματικοί του στρατού. Tα ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα που φέρονται να είναι των νεκρών πρακτόρων, πλην του διαπραγματευτή, είναι Αλεξέι Ντόλια και Βαλερί Τσιμπινέ.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Honcharenko ανέφερε πως το μέλος της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία. «Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram. Μάλιστα, ο Ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με συνομιλητές σε πολιτικούς κύκλους, η Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X