Διεθνή

Politico: Έλληνες εφοπλιστές πιέζουν για μη εφαρμογή του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Politico: Έλληνες εφοπλιστές πιέζουν για μη εφαρμογή του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τριγμούς στην Ευρώπη. Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Βουλγαρία ζητούν εξαιρέσεις και μια μεταβατική περίοδο από το εμπάργκο. Παράλληλα και η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν αντιρρήσεις και ζητούν διευκρινίσεις.

Το Politico υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου με τη Ρωσία. Οι εφοπλιστές θα δεχθούν τεράστιο οικονομικό πλήγμα, καθώς τα δεξαμενόπλοιά μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες βαρέλια ρωσικού πετρελαίου.

Τι αναφέρει το Politico

«H Ελλάδα δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου με τη Ρωσία. Μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο, η χώρα εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την πρόταση να απαγορευτεί στα πετρελαιοφόρα υπό σημαία ΕΕ ή υπό τον έλεγχο της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο. Ενώ η Ελλάδα υποστήριξε ότι πλοία από άλλες χώρες θα πάρουν τον έλεγχο, σύμφωνα με διπλωμάτες, άλλες χώρες και αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση των δεξαμενόπλοιων ήταν κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι το εμπάργκο πετρελαίου θα έχει πράγματι το επιθυμητό αποτέλεσμα μείωσης του εισοδήματος της Μόσχας. Εάν είναι διαθέσιμα λιγότερα δεξαμενόπλοια, θα είναι πιο δύσκολο για τη Ρωσία να πουλήσει όλο το πετρέλαιο που η ΕΕ δεν αγοράζει πλέον σε άλλες χώρες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X