Auto - Moto

Porsche: Απίστευτο! Πρόστιμο 500.000.000 ευρώ λόγω Dieselgate!

Porsche: Απίστευτο! Πρόστιμο 500.000.000 ευρώ λόγω Dieselgate!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Porsche αποτελεί σημαντικό μέλος του Ομίλου Volkswagen, οπότε ήταν λογικό να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το σκάνδαλο παραποίησης των τιμών ρύπων των diesel κινητήρων των μοντέλων του Group.

Παίρνει και την Porsche η… μπάλα!

Και όπως φαίνεται από το πρόστιμο ύψους 535 εκατ. ευρώ, το οποίο επέβαλλαν οι εισαγγελικές αρχές, δεν έμεινε ανεπηρέαστη από το Dieselgate.

Το εν λόγω πρόστιμο αφορά σε πωλήσεις μοντέλων από το 2009 και πιο συγκεκριμένα οχημάτων με κινητήρες V6 και V8 προερχόμενους από την Audi, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο VW. Ωστόσο, το πόρισμα ήταν καταπέλτης και για την Porsche, καθώς μπορεί μεν η γερμανική φίρμα να μην εξελίσσει η ίδια τους πετρελαιοκινητήρες της, από την άλλη δε τα στελέχη της αποδείχθηκαν ανεπαρκή, καθώς δεν κατάφεραν να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους επίμαχους κινητήρες.

Με την αποδοχή του συγκεκριμένου προστίμου, η VW ολοκληρώνει τις συμφωνίες με τις εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας για το σκάνδαλο Dieselgate. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές για πρόστιμο ενός δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Audi καταβάλλοντας 800 εκατ. ευρώ στην εισαγγελία του Μονάχου, με την συνολική ζημιά για το VW Group να αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X