Διεθνή

Πώς ο κορονοϊός άλλαξε τον κόσμο μέσα σε 3 μήνες – Το βίντεο του Guardian (vid)

Πώς ο κορονοϊός άλλαξε τον κόσμο μέσα σε 3 μήνες – Το βίντεο του Guardian (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε τρεις μήνες, ο κορονοϊός έφερε τα πάνω κάτω στον πλανήτη. Σε ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, ο Guardian επιχειρεί να καταγράψει την πορεία αυτής της πανδημίας.

Το βίντεο ξεκινά από εκεί που άρχισαν όλα, την Κίνα, από τις 11 Ιανουαρίου, όταν ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για τον κορονοϊό. Από την καραντίνα στη Γουχάν, καταγράφεται η πορεία μέχρι τη στιγμή που άρχισε να ξεδιπλώνεται η τραγωδία στην Ιταλία, όταν η Ευρώπη έγινε το επίκεντρο της πανδημίας και ακολουθεί την εξέλιξή της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την «έκρηξη» των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Πλέον, έως σήμερα το πρωί είχαν καταγραφεί πάνω από 1,5 εκατ. κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που στηρίζεται σε επίσημες πηγές.

Συνολικά, 87.320 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε 192 χώρες και περιοχές. Στο επίκεντρο είναι οι ΗΠΑ, με 423.132 κρούσματα και 14.817 νεκρούς. Στην Ιταλία τα κρούσματα έφτασαν τα 139.422 και οι θάνατοι τους 17.669, ενώ στην Ισπανία 14.555 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό και τα κρούσματα ανέρχονται σε 146.690.

Το βίντεο του Guardian καταγράφει άδειες λεωφόρους και μνημεία σε μεγάλες πρωτεύουσες, που κάποτε έσφυζαν από ζωή και τώρα είναι σε καραντίνα, ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που χειροκροτούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Περιλαμβάνει απελπισμένες εκκλήσεις προς τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, αλλά και ανάλαφρες στιγμές της καραντίνας.

Στο τέλος, έχει περιληφθεί απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ. «Καλύτερες ημέρες θα ξαναέρθουν. Θα είμαστε με τους φίλους μας, θα είμαστε με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά» και το βίντεο κλείνει με το τραγούδι της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το «We’ll meet again», που επικαλέστηκε η βασίλισσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X