Διεθνή

«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε την υπογραφή του στο Πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο NATO, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό της η Διεύθυνση Επικοινωνία της Τουρκικής Προεδρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρεται ότι «το Πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπογράφηκε από τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Οκτωβρίου 2023 και υποβλήθηκε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν καθυστερούσε την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας, κατηγορώντας τη Στοκχόλμη ότι είναι πολύ ήπια απέναντι στους Κούρδους μαχητές και άλλες ομάδες που θεωρεί απειλή για την ασφάλεια.

Και οι 31 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας. Η Τουρκία και η Ουγγαρία δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει.

Η Σουηδία και η γειτονική της Φινλανδία εγκατέλειψαν δεκαετίες στρατιωτικής ουδετερότητας, αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επιδιώκοντας προστασία υπό την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία προσχώρησε στη στρατιωτική συμμαχία τον Απρίλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X