Διεθνή

Προσαρτώνται στη Ρωσία 4 επαρχίες της Ουκρανίας – Πούτιν: Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις

Προσαρτώνται στη Ρωσία 4 επαρχίες της Ουκρανίας – Πούτιν: Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την προσάρτηση 4 ουκρανικών επαρχιών -του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια, της Χερσώνας και του Λουχάνσκ- στην Ρωσία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9/2022) ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή στο Κρεμλίνο.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ», ανέφερε αρχικά ο Πούτιν.

Στη συνέχεια τόνισε: «Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ».

Μάλιστα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει, ενώ ανέφερε ότι είναι έτοιμος για συζητήσεις με την Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X