Διεθνή

Ρωσία: Δώρισε στην Κούβα 25.000 τόνων σιταριού

Ρωσία: Δώρισε στην Κούβα 25.000 τόνων σιταριού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία πρόσφερε την Τετάρτη15/2, στην Κούβα μια «έκτακτη» δωρεά 25.000 τόνων σιταριού για την καταπολέμηση των ελλείψεων στο νησί, ένδειξη εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο μακροχρόνιων συμμάχων.

Σε μια σύντομη τελετή στο λιμάνι της Αβάνας, ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Γκούσκοφ είπε ότι η Μόσχα «συνοδεύει τις αναπτυξιακές προσπάθειες της Κούβας σε τομείς όπως η βιομηχανία, η κατασκευή αυτοκινήτων, οι μεταφορές και η ενέργεια».

Η σημαντική δωρεά σιταριού σηματοδοτεί το τελευταίο άνοιγμα μεταξύ Κούβας και Ρωσίας.

Η Κούβα, πρόσφατα πληγείσα απο σφοδρή κακοκαιρία, βρίσκεται υπό οικονομικό εμπάργκο από τις ΗΠΑ από το 1962, μετά την κομμουνιστική επανάσταση υπό τον Φιντέλ Κάστρο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κουβανός ομόλογός του Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ τον Νοέμβριο αποκάλυψαν ένα μνημείο του Κάστρο στη Μόσχα και υποσχέθηκαν να εμβαθύνουν τη φιλία τους ενόψει των αμερικανικών κυρώσεων.

Λίγες μέρες πριν την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία συμφώνησε να αναβάλει μέχρι το 2027 την πληρωμή του χρέους από την Κούβα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας ανέφεραν τον Δεκέμβριο ότι οι αποστολές σιταριού ήταν μέρος των 800 εκατομμυρίων ρουβλίων (10,8 εκατομμύρια δολάρια) που διέθεσε η Ρωσία για την αγορά και παράδοση σίτου στην Κούβα.

Πηγή: Reuters

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X