Διεθνή

Σοκ στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Σοκ στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καθόλου δεν άρεσε στο Χρηματιστήριο και την οικονομία το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Τουρκία. Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε τις συναλλαγές αφού ο βασικός δείκτης του κατέγραψε σήμερα πτώση 6,38% στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Η εντολή για τη διακοπή των συναλλαγών εκδόθηκε στις 09:55 (ώρα Ελλάδας), αμέσως αφού είχαν αρχίσει την ίδια ώρα οι συναλλαγές που διεξάγονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Οι συναλλαγές ξανάρχισαν στις 10:30 (ώρα Ελλάδας).

Ο δείκτης του τραπεζικού τομέα είχε σημειώσει πτώση κατά 9,54% όταν διακόπηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών σήμερα ενώ τα τουρκικά ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) κατέγραψαν άλμα. Tα τουρκικά ομόλογα σε δολάρια κατέγραψαν απώλειες άνω των 5 σεντς.

Η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ/τουρκικής λίρας ήταν στα 19,6500 στις 9:54 π.μ. τοπική ώρα (0654 GMT), η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/λίρας ήταν 21,3537, ενώ μια βρετανική λίρα διαπραγματεύθηκε για 24,5036 τουρκικές λίρες.

Το αργό πετρέλαιο Brent πωλούνταν για περίπου 73,83 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, ενώ η τιμή της ουγγιάς χρυσού ήταν 2.021,05 δολάρια ΗΠΑ, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 49,4% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου Αχμέτ Γενέρ, λιγότερες από το 50% που χρειαζόταν για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 99% των εκλογικών τμημάτων, ο αντίπαλος του ΕρντογάνΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου  κέρδισε 44,96%, ενώ ο υποψήφιος Σινάν Ογάν κέρδισε το 5,2% των ψήφων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X