Διεθνή

Sputnik V: Συμφωνία με τη Unicef για 220 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Sputnik V: Συμφωνία με τη Unicef για 220 εκατ. δόσεις του εμβολίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Human Vaccine LLC, μiα θυγατρική που ανήκει στο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια 220 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V με το Διεθνές Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για τα Παιδιά (UNICEF).

Αυτές οι δόσεις επαρκούν για τον εμβολιασμό 110 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η συμφωνία με τη UNICEF για το εμβόλιο Sputnik V θα διευρύνει την πρόσβαση για να καλύψει τη ζήτηση εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Η προμήθεια και η παράδοση του εμβολίου από τη UNICEF υπόκειται στους κανονισμούς καταχώρησης έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Η απόφαση αναμένεται σύντομα, όσον αφορά στην αίτηση του Sputnik V για καταχώριση έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Ταυτόχρονα, το RDIF θα διεξάγει ξεχωριστή συζήτηση με τη Συμμαχία Εμβολίων για να συμπεριληφθεί το εμβόλιο στο χαρτοφυλάκιο της COVAX.

Η COVAX έχει θέσει ως στόχο να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας έως το τέλος του 2021, παρέχοντας γρήγορη και δίκαιη πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και εδάφη ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματος.

«Το RDIF είναι υπερήφανο που υποστηρίζει τις παγκόσμιες προσπάθειες της UNICEF και των συνεργατών της για εξασφάλιση ίσης και ευρείας πρόσβασης σε εμβόλια κοροναϊού για όλες τις χώρες.

Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε την πανδημία, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς, να αποκαταστήσουν τις οικονομίες τους και να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

Το Sputnik V χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από 40 χώρες και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται καθώς συνεχίζουμε τις παραδόσεις στους συνεργάτες μας καθημερινά.

Το RDIF προσβλέπει στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης του ΠΟΥ και θα αποκτήσει EUL για να αρχίσει να παραδίδει προμήθειες Sputnik V μέσω της UNICEF για να σώσει εκατομμύρια ζωές» ανέφερε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του RDIF.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X