Διεθνή

Στον «αέρα» 30.000 κρατήσεις Βρετανών για Ρόδο

Στον «αέρα» 30.000 κρατήσεις Βρετανών για Ρόδο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εταιρίες EasyJet και Tui ακύρωσαν τα πακέτα διακοπών προς τη Ρόδο μέχρι το Σάββατο και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Μετά και από την πίεση της κυβέρνησης, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν τώρα τη δυνατότητα αλλαγής του πακέτου διακοπών ή ακύρωση και επιστροφή χρημάτων.

Υπολογίζεται ότι 30.000 Βρετανοί τουρίστες με κράτηση για διακοπές για αναχώρηση τις επόμενες δύο εβδομάδες βρίσκονται τώρα σε αδιέξοδο, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες άρχισαν να σχεδιάζουν περαιτέρω ακυρώσεις.

Κάποιοι Βρετανοί προβληματίζονται με τις καταστροφικές εικόνες αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πετούν προς τη Ρόδο όταν ο προορισμός τους δεν επηρεάζεται από τις φωτιές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κριτική στα βρετανικά μέσα στοχεύει προς τις εταιρίες και τους μηχανισμούς αποζημίωσης των ταξιδιωτών ενώ επισημαίνεται η βοήθεια που έχουν δεχτεί οι Βρετανοί τουρίστες από τους κατοίκους του νησιού.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συμβουλεύει τους πολίτες της να μην μεταβούν στη Ρόδο, αλλά τους καλεί να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο ή τους τουριστικούς πράκτορες, ενώ δημοσιεύει τον τριψήφιο αριθμό 112 και τα τα τηλεφωνικά νούμερα της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων καθώς και το 24ωρο νούμερο του βρετανικού προξενείου.

Από την Κυριακή, το  Φόρεϊν Όφις έστειλε μια ομάδα ταχείας ανάπτυξης (RDT) για να βοηθήσει τους τουρίστες καθώς κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν όλα τα υπάρχοντα τους, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X