Διεθνή

Συναγερμός στο Κονγκό από νέα έκρηξη ηφαιστείου

Συναγερμός στο Κονγκό από νέα έκρηξη ηφαιστείου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ηφαίστειο Μουράρα, εξεράγη κοντά στην πόλη Γκόμα του Κονγκό, μία εβδομάδα μετά την φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο βουνό Νιραγκόνγκο, που κόστισε τη ζωή σε 32 άτομα.

Ο Πατρίκ Μουγιάγια, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τόνισε ότι το ηφαίστειο εξεράγη κοντά στη Βιρούνγκα, ένα εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής όπου ζουν -μεταξύ άλλων- απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη γοριλλών.

Το Μουράρα βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, κοντά στο ηφαίστειο Νιραγκόνγκο, το οποίο «ξύπνησε» από τον λήθαργό του, την περασμένη εβδομάδα. Από την τεράστια έκρηξη και τις επακόλουθες σεισμικές δονήσεις, πέρα από τους 32 νεκρούς, πάνω από 20.000 Κογκολέζοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ ακόμα αγνοούνται 40 άτομα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κάτοικοι της Γκόμα κατευθύνθηκαν προς την Ρουάντα, φοβούμενοι μία ακόμα φονική έκρηξη του Νιραγκόνγκο.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Νιραγκόνγκο, συνέβη το 2002. Τότε, είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 250 άνθρωποι ενώ 120.000 έμειναν άστεγοι καθώς η λάβα κατέστρεψε το 20% της πόλης Γκόμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X