Διεθνή

Συνελήφθη ένας από τους πλουσιότερους Νορβηγούς για την δολοφονία της συζύγου του

Συνελήφθη ένας από τους πλουσιότερους Νορβηγούς για την δολοφονία της συζύγου του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός πλούσιου επιχειρηματία του οποίου η σύζυγος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 18 μήνες, μια υπόθεση που κράτησε σε αγωνία την ήρεμη σκανδιναβική χώρα.

Ένα αίτημα για λύτρα σε κρυπτονόμισμα μαζί με απειλές βρέθηκε εκεί και σποραδικές επαφές σε μια ψηφιακή πλατφόρμα με υποτιθέμενους απαγωγείς είχαν οδηγήσει αρχικά στην εκδοχή της απαγωγής.

Οι απαγωγείς ζήτησαν 9 εκατομμύρια ευρώ (15,3 εκατομμύρια NZ), σύμφωνα με έκθεση των Νορβηγικών ΜΜΕ. Ο Tom Hagen, είναι έναν επιχειρηματίας στον κλάδο των ακινήτων και της ενέργειας με εκτιμώμενη περιουσία 1,7 δις νορβηγικής κορόνας (295 NZ $).

Όμως, τον Ιούνιο του 2019, η αστυνομία άλλαξε γνώμη, θεωρώντας στο εξής πως επρόκειτο αναμφίβολα για δολοφονία που φαινόταν ως απαγωγή. Σήμερα, συνέλαβε τον σύζυγο, τον 70χρονο Τομ Χάγκεν, καθώς έβγαινε από το σπίτι του.

Το NRK αναφέρει ότι το ζευγάρι ζούσε έναν «απομονωμένο τρόπο ζωής» στο Lorenskog, ανατολικά του Όσλο, χαρακτηρίζοντας τον Tom Hagen ως εσωστρεφή.

Δείτε ακόμη:

Παρίσι: Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε ο οδηγός που τραυμάτισε αστυνομικούς

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X