Διεθνή

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός είναι ο ηγέτης του ISIS Αμπού – Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουράσι, έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, στη Συρία.

Το γεγονός ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, που διευκρίνισε πως μέσα στην ημέρα θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τους Αμερικανούς.

Αναλυτικά η δήλωση του Τζο Μπάιντεν:

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για την προστασία του αμερικανικού λαού και των συμμάχων μας και για να κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο. Χάρη στις ικανότητες και τη γενναιότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, εξολοθρεύσαμε τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi -τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση. Θα απευθύνω δηλώσεις στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα. Έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Ατμέ, στην επαρχία Ιντλίμπ, περιοχή που ελέγχουν αντάρτες, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και ακολούθησαν ισχυρές εκρήξεις, αεροπορικές επιδρομές και πυρά.

Η επιχείρηση, που εκτιμάται ότι διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, τερματίστηκε όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ελικόπτερα ακούστηκαν να φεύγουν από την περιοχή.

Αρχηγός του ISIS από το 2019

Ο 45χρονος Αλ – Κουράσι έγινε ο δεύτερος «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους, γνωστό και ως ISIS ή Daesh, μια τρομοκρατική ομάδα που είναι κηρυχθεί παράνομη σε όλο τον κόσμο, αφού ο πρώτος ηγέτης της, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019, επίσης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X